1. Avaleht
  2. Hingele
  3. ÕHTULEHT “PUUDUTA MIND” I Vange koolitamas käinud Tiit Trofimov: inimestel on tihti vaja, et keegi usuks neisse
ÕHTULEHT “PUUDUTA MIND” I Vange koolitamas käinud Tiit Trofimov: inimestel on tihti vaja, et keegi usuks neisse

ÕHTULEHT “PUUDUTA MIND” I Vange koolitamas käinud Tiit Trofimov: inimestel on tihti vaja, et keegi usuks neisse

Õhtulehe saates „Puuduta mind“ käis enesearengu teejuht Tiit Trofimov, kellega tegid intervjuu saatejuhid Anu Saagim ja Maria Baydar.

Tiit Trofimov. Foto: GoodNews, Jane Vogt

Tiiduga võttis pereliikme kaudu ühendust kinnipeetav, kes oli tema raamatu „Lõpp on algus“ läbi lugenud ja sealseid praktikaid kasutanud, ja küsis, kas Tiit on valmis minema nendel teemadel ka vanglasse rääkima. Tiit nõustus missioonitundest ja tasuta.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Läbikogetud olukorrad mõjutavad väga edaspidist elu

Tiit tegeleb igapäevase inimeste alateadvuste ja käitumismustritega. Ta näeb, kui palju elus läbikogetud ebamugavad olukorrad mõjutavad edaspidist elu. „Olen üsna kindel, et kui me kogeks samu asju, kui need inimesed, võib üsna tõenäoline olla, et satuksime ise ka sinna,“ usub ta. Ta põhjendab, et viha, hirmu ja ebaõiglustunnet on meie sees juba lapsepõlvest palju ja selle käitumismustri ajendil teeme asju, millest tihti ei anna endale arugi.

Olen üsna kindel, et kui me kogeks samu asju, kui need inimesed, võib üsna tõenäoline olla, et satuksime ise ka sinna.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Tihti ei suhtuta kinnipeetavatesse just kaastundega. Tiit tunnistab, et temagi minevikus ehk mitte. Aga kui ta nägi, kui palju elujuhtumid meid mõjutavad, on kaastunne tekkinud. See on pannud mõelda, mis on nende sees nii tugevalt kinni, mis neid juhib, et nad samasse mustrisse tagasi satuvad.

Head Uudised GoodNews