1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Milline on mehe hommik, kes autoavariisse sattus, surnuna leiti ja kes täna kogu maailma inspireerib?
Milline on mehe hommik, kes autoavariisse sattus, surnuna leiti ja kes täna kogu maailma inspireerib?

Milline on mehe hommik, kes autoavariisse sattus, surnuna leiti ja kes täna kogu maailma inspireerib?

Kas oled kuulnud mehest nimega Hal Elrod? Oleme tema äsja ilmunud raamatust “Imede valem” heade uudiste portaalis kirjutanud. Hal on inspireeriv ärimees, ultramaratoni jooksja, üks maailma parimatest ärinõustajatest, nõutud esikõneleja ja mitmete menukite autor. Tõeliseks kangelaseks teeb aga Hali see, et ta on päriselt surnust üles tõusnud ja näitanud kogu maailmale, et kõik on võimalik. Ka surnust ellu ärkamine ja kõigest hoolimata täisväärtusliku elu loomine.

Hali suurim elukatsumus tabas teda aga 20-aastaselt, kui ta purjus juhi tõttu autoavariisse sattus ning ta surnuna leiti. Vaatamata sellele, et ta oli kuus minutit surnud, sai jäädava ajukahjustuse ning talle öeldi, et ta enam kunagi ei kõnni, tõestas Hal, et me kõik oleme suutelised ületama igasugused takistused, et luua endale oma unistuste elu.

Hali raamat “Imede hommik” on mänginud paljude väga edukate inimeste eludes elus maagilist rolli. Raamatut soovitavad oma valdkonna tipud nagu näiteks Tim Sander, kes on endine Yahoo ärilahenduste juht ja NY Timesi enimmüüdud autor, Pat Flynn, kes on “Let’s go” autor ja nr 1 valitud “Smart Passive Income” podcasti juht, Rudy Ruettiger, kes on kuulus Notre Dame’i jalgpallimängija, kes oli inspiratsiooniks Hollowoody filmile “Rudy” ja Gail Lynne GoodWin, kes on InspireMeToday.com asutaja.

Kuidas jõudis Hal hommikuteni, mis kujundasid ümber kogu tema elu? GoodNews avaldab raamatust katkendi.

Hambad ja nägu pestud, istusin ma klaas vett käes kell 5:05 oma elutoa diivanile ning tundsin üle pika aja esimest korda oma elu üle siirast elevust. Väljas oli veel pime ja miski selles tundus mind eriti väestavat. Võtsin välja oma elumuutvate enesearengu tegevuste nimekirja, mida olin aastate jooksul õppinud, aga mitte iialgi rakendanud. Ükshaaval tegin nad kõik läbi.

Vaikus

Kümme minutit istusin vaikuses, palvetasin, mediteerisin ja keskendusin oma hingamisele. Tundsin, kuidas mu stress sulas, tundsin rahutunnet, mis valdas mu keha ja kergendas meelt. See erines mu hektiliste hommikute tavalisest kaosest. Esimest korda üle pika aja tundsin end rahulikuna.

Lugemine

Olin alati igasuguseid vabandusi leidnud, miks lugemise jaoks aega mitte leida ja sel hommikul oli aja leidmisest elevil ning alustasin tegevust, mida olin alati lootnud oma eluaegseks harjumuseks kujunevat. Haarasin riiulilt Napoleon Hilli klassika “Mõtlemist muutes rikkaks”. Seda raamatut, nagu paljusid teisi, olin ma alustanud, aga mitte lõpetanud. Lugesin kümme minutit ja leidsin mõningaid mõtteid, mida tahtsin päeva jooksul rakendada. Mulle tuletati meelde, et vaid üks mõte võid elu muuta ja see motiveeris mind.

Afirmatsioonid

Ma polnud kunagi afirmatsioonide jõudu ellu rakendanud ning lõpuks ometi kõva häälega “Mõtlemist muutes rikkaks” enesekindluse afirmatsiooni väljaütlemine tundus imeline! See afirmatsioon tuletas mulle võimsalt meelde minu ja igaühe sees oleva piiritu potentsiaali olemasolu. Otsustasin iseenda afirmatsiooni kirjutada. Kribisin paberile, mida ma tahan, milline tahan kindlasti olla ja mida tahan kindlasti oma elu muutmiseks teha. Tundsin endas kasvavat jõudu.

Visualiseerimine 

Haarasin seinalt oma unistuste tahvli. Olin selle endale teinud pärast filmi “The Secret” (Saladus) vaatamist. Võtsin harva endale aega seda vaadata, rääkimata sellest, et kasutaksin seda visualiseerimise tööriistana, milleks see tegelikult mõeldud on. Kümne minuti jooksul vaatasin pilt pildi järel, peatusin igal ühel neist, sulgesin silmad ja tundsin iga oma rakuga, mis tunne oleks, kui need pildid avalduksid minu elus. Tundsin inspiratsiooni.

Päeviku pidamine 

Järgmiseks avasin ühe oma paljudest puhastest märkmikest, mille olin aastate jooksul ostnud. Mul, nagu teistelgi, polnud õnnestunud sellesse rohkem kui mõne päeva, heal juhul ühe nädala jooksul kirjutada. Sel päeval kirjutasin üles, mille ees oma elus tänulikkust tundsin. Peaaegu kohe tundsin oma depressiooni, nagu rõhuvat tihedat udu hajuvat. See ei läinud ära, aga tundus kergem. Lihtsalt nende asjade üles kirjutamine, mille eest ma tänulik olin, tõstis mu tuju. Tundsin tänulikkust.

Liikumine 

Lõpuks tõusin diivanilt üles ja mulle meenusid Tony Robbinsi poolt mitmeid kordi öeldud sõnad: liikumine tekitab emotsioone. Viskasin end maha ja tegin viimase pingutuseni kätekõverdusi. Seejärel keerasin selili ja tegin nii mitu istulitõusu, kui mu vormist väljas kõhulihased lubasid. Kui järele oli jäänud kuus minutit, panin DVD-mängijasse oma kihlatu ühe jooga video ja nautisin esimest kuute minutit kaasa tegemist. Olin energiapomm.

See oli imeline! Kell oli alles 6 hommikul ja ma olin juba kogenud üht kõige rahulikumat, motiveerivamat, jõuduandvamat, inspireerivamat, tänulikumat ja energilisemat päeva oma elus! Järgnevate nädalate jooksul jätkasin ärkamist kell 5 hommikul ning järgisin oma 60-minutilist enesearengurutiini. Olin nii õnnelik selle üle, kuidas end tundsin ja millist edasiminekut tänu oma hommikurutiinile kogesin, et tahtsin seda veel rohkem teha. Mu stressitase langes dramaatiliselt. Mul oli rohkem energiat, olin selgem ja keskendunum. Tundsin siirast õnne, motiveeritust ja inspireeritust. Depressioonimõtted olid kauges minevikus. Võiks öelda, et olin jälle mina ise, kuigi kasvasin nii palju ja nii kiiresti, et kihutasin mööda igast iseenda mineviku versioonist. Oma äsjaleitud energia-, motivatsiooni-, selguse- ja keskendumistaseme juures suutsin kergesti oma äri päästvaid ja sissetulekuid suurendavaid eesmärke seada, strateegiaid välja mõelda ning plaane ellu viia. Vähem kui kaks kuud pärast oma esimest Imede Hommikut polnud mu sissetulek mitte vaid vanal, majanduslanguse eelsel tasemel tagasi, vaid see oli kõrgem kui kunagi varem.

Teadsin, et hakkan seda võimsat enesearengu rutiini ühel hetkel oma eranõustamise klientidega jagama, seega vajasin selle jaoks nime. Võttes arvesse kogetud transformatsiooni sügavust ning kiirust, olles vähem kui kahe kuuga jõudnud laostunud ja depressioonis olekust rahaliselt kindlustatuks ning oma elust elevust tundvaks, tundus see kõik olevat ime ja seega ainus kohane nimi oli Imede Hommik.

Hal Elrod, raamatu “Imede hommik” autor 

Head Uudised GoodNews