1. Avaleht
  2. Hingele
  3. “Vali ennast” läheb Võrru!
“Vali ennast” läheb Võrru!

“Vali ennast” läheb Võrru!

“Vali ennast!” on 12. aprillil Võrus, kaasas suurel ekraanil 5. jaanuaril Tallinnas toimunud festival.

Ekraanil astuvad üles erinevad Eestimaa inimesed, kes on saanud tunda nälga, külma ja vägivalda. Selle festivali esinejad on kõik peaesinejad.

Sass Henno – räägib asjadest, millest isegi täiskasvanud ei julge rääkida! “Tere. Tore, et sa siin oled. Ära ütle midagi, ma tean, miks sa tulid. Ei, pole vaja, ma ei taha su raha, meil ei lähe täna kaua. Vaata. See on tõsi, mis nad sulle rääkisid. Ma võin teha sinust maailma kõige õnnelikuma inimese. Ühegi probleemita. Aga ei tee. Ma ei saa. Sest siis poleks meil enam midagi ühist. Mine nüüd. Maailm ootab sind.”

Carmen Pritson – “Me kõik elame oma rääkimata lugu. Selles loos võib olla palju valu või viha või solvumist, aga see ei pea nii olema. Seminaril jagan sulle väga lihtsaid nippe ja teadmisi, mida saad hakata kasutama igapäevaselt. Need on strateegiad, mis aitavad sul mõista enda tugevusi. Samuti teen sinuga läbi mõned praktikad, mille käigus saad vabaneda jamast, mis sind enam ei teeni. Kui sa tunned, et sa ei taha enda elu enam vanal viisil jätkata, siis tule seminarile ja õpi seda muutma.”

Lea Dali Lion – juba rohkem kui viis aastat pole Lea Dali Lionit väga näha olnud. Lauljatar on veetnud selle aja iseenese seltsis – ennast sügavuti tundma õppides. Mõned tema eksperimendid endaga on olnud suisa hullumeelsed. Kuid kõik see on kõrgema eesmärgi huvides, naerab Lea. „Ma olen hullult uudishimulik ja kuna mul laborit ei ole, olen iseenda katsejäneseks,“ selgitab ta. „Tahaks ju ühiskonnale, inimkonnale anda midagi rohkemat, kui lihtsalt olla ja õhku hingata. See lükkab mind igasugu pöörasusi tegema.“

Dr Riina Raudsik – “Igal eluhetkel võib igaüks teha oluliseima otsuse: olla terve, sest tervist ei anna keegi teine. Aasta-aastalt happe-alus-tasakaaluga seonduvasse temaatikasse rohkem süüvides olen jõudnud arusaamadele, mida nüüd jagan inimestele, kes seda on valmis vastu võtma: tervis on keha dünaamiline tasakaaluseisund, mille organism kindlustab energiatootmise kaudu. Energia on tervise alus ja energiakriis haiguste ainus põhjus.”

William Koval – motivatsioonikõneleja, kes pole alati olnud rõõmsameelse ellusuhtumisega. Ta oli nagu enamik eestlasi: tõsine ja mures. Väga harva naeratas ja veel harvem naeris millegi üle. “Pidev muretsemine võib viia surmavate haigusteni. Mul on teile uudis: meil kõigil on juba sündimisest saadik see haigus. See haigus võib võtta täna või võtab saja aasta pärast. Seega, milleks hoida ennast, tänutunnet ja oma rõõmu tagasi!“ arvab Viljar. “Meil kõigil on põhjused, miks olla tõsine, kibestunud, kurb, masendunud, ja meil kõigil on ka põhjused, miks olla tänulikud ja õnnelikud.“

Kaidi Karilaid – “Olen pea terve elu selles kehas üritanud elada vastavalt muu maailma ja teiste inimeste – eelkõige loomulikult lähedaste – ootustele ja ühiskonna standarditele ning meeleheitlikult sobituda sellesse mudelisse, mida peetakse õigeks. Ma olen Naine, kes võib vahel teistele veider ja ehk isegi hullumeelne tunduda, teinekord jällegi võib-olla liiga kerglane või üleüldse defineerimatu. Aga see olengi mina – see, kes ma tegelikult olen ja mulle meeldib see. Ja kui ma seda olen, märkan ma, et maailm muutub mu ümber suurepärasemaks kõikide jaoks.”

Jana Sandberg – räägib üritusel, mis on toimunud tema kehaga viimaste aastate jooksul. „Sinu tänased valikud loovad homset. Keharakkude uuenemine toimub eelmist rakku kopeerides. Kui toetada keha kasulike tegevuste, ilusate mõtete ja tervistavate ühenditega, aeglustub vananemisprotsess.“

Kohapeal on võimalik kogeda Access Barsi seansse, mis on aidanud tuhandetel inimestel muuta erinevaid aspekte oma keha ja elu osas, kaasa arvatud uni, tervis, kehakaal, raha, seks, suhted, ärevus, stress ja palju muud.

Head Uudised GoodNews