1. Avaleht
  2. Hingele
  3. KUULA RAADIO ELMARIT I Coach Chanet Siret Simonen eesmärkide seadmisest: julgege unistada suuremalt!
KUULA RAADIO ELMARIT I Coach Chanet Siret Simonen eesmärkide seadmisest: julgege unistada suuremalt!

KUULA RAADIO ELMARIT I Coach Chanet Siret Simonen eesmärkide seadmisest: julgege unistada suuremalt!

Raadio Elmari Hommikujutus käis külas coach Chanet Siret Simonen, kes rääkis sellest, kuidas elus uusi ja julgeid eesmärke seada ning ellu viia.

Igaüks valib ise aja, mil oma eesmärgid üle vaadata

Chanet sõnas, et on sisemine hääl, mis annab märku, et nüüd võiks oma eesmärgid üle vaadata. See ei pea toimuma vaid korra aastas vaid soovitaksin mitmel korral aastal üle vaadata, kas need eesmärgid, mis varem on paika pandud on need, mille suunas tegelikult soovitakse liikuda või tuleks neid muuta. Tihti tehakse seda aastavahetusel ja vaid korra aastas, mil antakse ikka lubadusi. Tegelikult pole tema sõnul õiget aega – tema ise vaatab näiteks oma isiklikke eesmärke üle sügavamalt vahetult enne oma sünnipäeva.

On sisemine hääl, mis annab märku, et nüüd võiks oma eesmärgid üle vaadata.

Chanet tõi ka välja, et kõigi inimeste teekonnad on erinevad, kiirus loomiseprotsess ja teekond, kuidas jõuame eesmärkideni. Kuid ta soovitab kõigil vaadata kaugemat tulevikku – kui vaadata vaid ühte või poolt aastat, võib teekond olla hüplikum. Kui aga vaadata oma kolme või viie aasta visiooni, saab sättida eesmärke täpsemalt.

Eesmärkide seadmise juures on Chaneti sõnul kolm olulist tasandit:

  • Eesmärke ei tasu seada eesmärke ainult läbi teadmiste, vaid ka läbi südame. Ta selgitab, et läbi teadmiste luues teeme seda tihti vastavalt enda varasematele kogemustele. Me vaatame teisi, et tahaks ka, aga võibolla see polegi meie enda südamesoov.
  • Ta soovitab minna südamesse, päriselt tunnetada ja kogeda, mida loomas oled. Ta lisab, et südametasandil on oluline vaadata, kas see on sinu väärtustega kooskõlas. Kui on, siis on eesmärgid suurema tõenäosusega ka saavutatavad. Südametasandil tasub ka tulla kohale ja vaadata endale otsa, kas see on see, mida sa päriselt soovid. Endaga aus olemine on asja võti.
  • Kolmas osa on usalduse loomise tasand. Chaneti sõnul unustatakse see tihti ära. Ta selgitab, et usalduse loomise tasand tähendab, et paned visiooni ja eesmärgid paika ja jätad mänguruumi muutustele. Ta toob välja, et vahel me püüame oma eesmärgi poole püüelda iga hinna eest, kuid kõrval võib olla hoopis lühem tee või parem lahendus, mis looks palju rohkem. Ka ei julge me tihti suurelt unistada ja paneme igaks juhuks väiksemad eesmärgid, et kindlasti nendeni jõuda. Nii näeb Chanet tihti, et inimesed pettuvad eesmärkide loomisel, sest ei ole neid saavutanud, kuid põhjuseks miks ei saavutatud võib olla mitmed. Siis küsib ta alati, kas kohe alguses oli paigas, miks see eesmärk sulle oluline on, kas see oli päriselt sinu soov ja kas olid pühendunud. “Me vahel jääme ootama, et asjad justkui juhtuks, aga tegelikult me peame füüsiliselt samme edasi võtma. Peame julgeda valida enda unistused ja võtta ise vastutus ka nende elluviimisel. Julgege unistada suuremalt!” soovitab ta.

Kõik on võimalik!

Chanet soovitab ka küsida enda käest, et mis saaks, kui pühenduksid täielikult iseendale ja oma teekonnale ja mõelda, et kõik on võimalik – ei ole mingeid agasid ega takistusi, mida me tavaliselt endale loome.  Kõik peaks algama sellest, et usud kõikvõimalikkusesse ja tegelikult kõik ongi võimalik – me ise piirame ennast!

KUULA SAADET!

Head Uudised GoodNews