1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas püsida kaua noorena?
Kuidas püsida kaua noorena?

Kuidas püsida kaua noorena?

kaja-keil
Kaja Keil õpetab ajurveeda kaudu noorena püsimist

Suvel heinakuus on taas tulemas Haapsalu Joogafestival, mis toob Valge Daami linna kokku palju joogahuvilisi ning häid erinevate joogastiilide õpetajaid kogu maailmast. Loeng “Praktiline ajurveeda igapäevaelus” toimub Kaja Keili juhendamisel esimesel festivalipäeval, 22. juulil kell 17 Tarkusesaalis.

Ajurveeda on elamise teadus ja võimalikult kaua noorena püsimise kunst, täiuslikuks vormitud looduse laboratooriumis läbi aastatuhandeid kestnud praktika, mille võtmesõnaks on alati individuaalsus.

Kaja Keil räägib, et tema esimesed kokkupuuted veedade teadustega ulatuvad umbes 20 aasta taha. “Tänaseks olen oma elukestva teadmiste ammutamise teekonnal läbinud mitmed lühemad ja pikemad õpingud ning omandanud ajurveeda elustiili nõustaja ja koka kutse,” jutustab ta. “Mulle meeldib olla eelkõige inspireerijaks ja aidata inimestel näha looduse toimimise lihtsaid seoseid. Olles pühendunud eelkõige praktilise ajurveeda edendamisele, olen viimased kolm aastat jaganud individuaalset toidutarkust ning juhendan Põlistarkuste ja Rahvaravi Koolis ajurveeda põhialused tutvustavat õpet.” Tema enda olulisemad õpetajad ja inspireerijad on olnud Dr. Robert Svoboda, Dr. Vasant Lad, Nicky Sitaram Sabnis, Volker Mehl, Shiva Vakya Siddha Baba.

“Koos oma sõsarteadustega on ajurveeda minu jaoks absoluutselt täiuslik, nii oma süsteemsuse kui eelkõige aastatuhandeid kestnud praktika tõttu,” ütleb Kaja Keil. “Ajurveeda on puhta tõe ja looduse toimimise õpetus ning ei puhas tõde ega loodus vaja tõestamist, vaid taipamist. Ajurveeda kõrgema matemaatika algoritm peitub alati individuaalsuses. Selliseid mõisteid nagu “kasulik” või “tervislik” siin ei kasutata. See, mis on ühe jaoks nektar, võib olla teise jaoks mürk. Tõde peitub igaühe individuaalses valemis, kus keha, meel ja hing on üksteisega väga tihedas seoses.”

Joogafestivali programmiga saab tutvuda SIIN ja piletiinfo leiab SIIT!

Jüri Kukk Ajakirjanik