1. Avaleht
  2. Hingele
  3. JUBA VÕIMALUS ETTE TELLIDA I Ilmub Dave Bentoni raamat “Olen see, kes olen”
JUBA VÕIMALUS ETTE TELLIDA I Ilmub Dave Bentoni raamat “Olen see, kes olen”

JUBA VÕIMALUS ETTE TELLIDA I Ilmub Dave Bentoni raamat “Olen see, kes olen”

Dave Benton on meile tuntud kui laulja, kes 2001. aastal koos Tanel Padariga Eesti riiki säravalt kogu maailma melomaanidele tutvustas, meid Eurovisiooni võitjate austavasse nimekirja ja koos sellega ka kultuuriajalukku jäädvustas.

On aga palju põnevat, mida me Dave Bentonist veel ei tea – kas olete kuulnud, et tema pärisnimi on Efren Eugene Benita? Et lisaks lauljakarjäärile on ta ka alternatiivtervendaja ja reikimeister, gemmoloog ja kvalifitseeritud juveliir?

Aus ja ehe lugu

Raamat “Olen see, kes olen” on väga otsekohene ja siiras lugu ühe Arubalt – läbi mitmete rännakute Eestisse tulnud mehe isikliku elu tõusudest ja mõõnadest, sisemaailmast, uskumustest ning elufilosoofiast. See on aus kõnelus oma sügava sisemise minaga, tema kogemuste sõnastamine ja elutarkuste jagamine lugejalegi.

“Ma ei pea ennast kirjanikuks ning mul puudub ka teadmine, kuidas üks raamat tuleks kokku seada, aga vaatamata sellele – siin see on. Just selline nagu mina,” jääb Dave Benton tagasihoidlikuks, tõdedes, et kirjutades päästis ta endast valla mõndagi, mis siiani sees suletuna seisis. “Olen raamatusse jäädvustanud isiklikku arusaamist ja maailmatunnetust, mu ümber juhtunut ja juhtuvat. See on pigem nagu sisekõne ja arutelu oma kahe mina vahel, minu kogemuste kogum,” ütleb ta.

Vastused ligi paarisajale küsimusele

Kokku saab raamatus vastuse ligi paarisajale erinevale intrigeerivale ja isiklikule küsimusele, mida on Dave’ile esitanud artistid, sõbrad ja vanad kolleegid, muusikud, promootorid, esinejate mänedžerid, ärimehed ja –naised, psühholoogid, poliitikud, ajakirjanikud, turundusspetsialistid ja pereliikmed.

“Tegin valiku inimestest üle maailma, kes mind tunnevad ja pöördusin nende poole kutsega osaleda selles raamatu kirjutamise projektis ja andsin ülesande esitada mulle 5-10 küsimust mu elukäigu kohta. Pagan võtaks – mitte keegi ei keeldunud!” räägib ta. Kokku sai küsimusi 279, millest jäi järele peale nende süstematiseerimist ligi paardada – need saidki raamatu selgrooks.

Dave Benton ütleb, et mõned talle saadetud küsimused olid tõeliselt keerulised vastata. Need puudutasid isiklikku elu ja tervist, suhteid naistega ja kohanemist olukordadega.

“Raamat “Olen see, kes olen” sündis paljude inimeste koostöös ilmselt just seetõttu, et kusagil kõiksuses võeti mind kuulda ja vastati mu südamest tulnud palvele leida hea idee raamatu loomiseks,” võtab ta kokku.

RAAMATU SAAB ETTE TELLIDA APOLLOST!

Head Uudised GoodNews