1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Harjutus: kuidas tulla toime tugeva emotsiooniga?
Harjutus: kuidas tulla toime tugeva emotsiooniga?

Harjutus: kuidas tulla toime tugeva emotsiooniga?

Rännak korraldab 7. märtsil veebiseminari „Stressi ja hirmu vabastamise kehatöö praktika”, mida juhendab psühholoog ja joogaõpetaja Dorothe Trassl.

See on praktiline töötuba, mis aitab maha laadida, taastuda ja alustada uuest kohast, vabastades kehasse kogunenud stressi ja pingeid.

„Tegemist on kogemusliku töötoaga, kus suurem rõhk on praktilisel kehatööl. Kehatööd toetav teooriaosa aitab mõista, kuidas meie keha ja psüühika töötavad ning teineteist mõjutavad. Töötoas kasutame pehmet traumajoogat, keha raputamist (shaking) ja teisi maandavaid praktikaid, mis aitavad luua ühendust kehaga ja tuua süvalõdvestust sinusse,” sõnab Rännaku Eesti juht Irene Kaljuste.

Kuidas tulla toime stressi, hirmude ja tugevate emotsioonidega? 

„Kui tegemist on vana emotsiooniga, mis mind käivitab, tunnen ma üldistavad tunnet – asjad on kogu aeg nii olnud, maailm ongi selline jne. Vahel ei julge me endale tunnistada põhjust või tundagi seda tunnet, mis meis tekib, sest see on meie jaoks liig ja me ei oska midagi ette võtta, tunneme ennast selles abituna ja lootusetuna,” räägib Trassl.

Heade uudiste portaali avaldab Dorothe’i  harjutuse, kuidas tulla toime tugeva emotsiooniga!

  • 1 samm – tee kindlaks, mis on see emotsioon, mida ma tunnen: hirm, kurbus, viha, häbi jne.
  • 2 samm – aktsepteeri, nõustu, et sa tunned seda emotsiooni: ahah, tunnen viha või kurbust või hirmu. Ei pea võitlema selle vastu, alla suruma või mujale liigutama, lihtsalt nõustuma, et see on see, mida praegu tunned.
  • 3 samm – määratle, kas tegemist on värske või vana tundega. Kas see tunne on tingitud praegu toimuvast olukorrast või on see minevikusündmuse lahendamata emotsioon.
  • 4 samm – tegutse, kui see on värske emotsioon, küsi endalt, kas on vaja praegu kohe tegutseda, mida ma pean tegema.
  • 5 samm – kui see on vana emotsioon, siis on vaja see lahendada, minna teraapiasse, teha rännakuprotsess, teha kehatööpraktikat, teha midagi, mis aitab algse põhjuse, haiget saamise lahendada.

Rohkem infot veebiseminari kohta leiab Facebookist!

Head Uudised GoodNews