1. Avaleht
  2. Hingele
  3. GALERII I 30. sünnipäev tõi Lilleorgu ligi pooltuhat külalist
GALERII I 30. sünnipäev tõi Lilleorgu ligi pooltuhat külalist

GALERII I 30. sünnipäev tõi Lilleorgu ligi pooltuhat külalist

Eile tähistas Harjumaal, Rae vallas asuv Lilleoru õppekeskus 30. juubelit, millest võttis päeva jooksul osa ligi pooltuhat külalist. Päev algas Amrita tiigi ääres meditatiivsete gongihelidega Eesti ühelt suuremalt gongilt ja lõppes kell 18.00 algava kontserdiga “Hingetoit”, kus etteaste tegid Vanemuise teatri näitlejad Maria ja Robert Annus.

Foto: Aron Urb

„Avatud uste päeval korraldatud ekskursioonide vastu oli inimestel erakordselt suur huvi. Kõikide juhendatud ringkäikude grupid täitusid juba ennelõunal ja seega lisasime juurde mitmeid programmiväliseid tegevusi, et kõik soovijad ikka osaleda saaksid,” jagas muljeid Lilleoru MTÜ juhatuse liige Kristo Reinhold. „Inimeste soov Lilleoru kohta rohkem teada saada – nende sõbralikud näod, silmade sära ning tänutunne, hoidis meid kõiki pika päeva tegusana ning tegi võõrustajad siiralt rõõmsaks,” selgitas Reinhold, lisades et loodetavasti inimestelt saadud energia annab neile kõigile tegutsemisindu ja entusiasmi koha jätkuvaks arendamiseks.

Giidiga ekskursioonidel sai inimesed lähemalt tutvuda nii Lilleoru koha kui ka tegemistega. Elulille pühapaigas said inimesed teada, mis on selles väekohas esindatud loodusjõud ja kogeda selle positiivset mõju juhendatud meditatsiooni abil. 2022. aastal valminud üheksa erineva planeediga seotud minimalistliku templi ringkäigul selgitati, kuidas planeedid nende elu mõjutavad ning kuidas templite abiga leevendada ebasoodsaid mõjusid.

Foto: Aron Urb

Loeng-vestlusringis meenutas koha asutaja Ingvar Villido, kuidas Lilleoru algusaastatel praktiseeriti väga erinevaid vaimseid õpetusi ja tehnikaid, mis olid küll põnevad, aga ei andnud inimestele soovitud tulemusi, mis nende ellu muutuse tooksi. See sundis Villidot süvenema, mis on inimeste probleemide põhjused ja avastama lahendusi, mis oleksid püsivad ja tooksid tegeliku muutuse. Selle uurimistöö tulemusena sündis Practical Consciousness enesearengu meetod, mida avatud uste päeval kohalolijatele ka tutvustati.

Õhtu võttis kokku kontsert “Hingetoit”, kus omakirjutatud lugusid esitas Katrin Rekor. Näitlejad Maria ja Robert Annus tegid meeleoluka etteaste oma lemmik lugudest nii teatrilavalt kui ka tuntud autoritelt. Maiuspalana muusikasõpradele esitas kitarrisoolosid klassikalise kitarri taustaga muusik Kristjan Tamm.

  • Lilleoru õppekeskus asub Harjumaal, Rae vallas, Aruvalla külas. Lilleoru on praktilise inimarengu keskus, kus toimuvad enesearengu koolitused ja kursused. Lilleoru territoorium on 24 ha, millel asuvad nii õppe- kui ka kõrvalhooned – Elulille park, erinevaid pühapaigad, metsaala, permakultuuri-, ilu- ja ravimtaimeaed ning Amrita tiik. Vabatahtlikke tegutseb Lilleorus igapäevaselt 50–100 inimese ringis. Aastas toimub Lilleorus üle 300 erineva sündmuse, sealhulgas Practical Consciousness kursused, joogapühendused ja -tunnid, retriidid ning regulaarsed juhendatud ekskursioonid ja ringkäigud Lilleoru valdustesse. 2022. aastal tunnustas Rae vald Elulille pühakohta tiitliga “Parim taastumisala 2022”.

GALERII: ARON URB

Head Uudised GoodNews