1. Avaleht
  2. Hingele
  3. FOTOD ESITLUSELT I Merit Raju: mina ei kirjuta raamatuid, raamatud kirjutavad ennast ise
FOTOD ESITLUSELT I Merit Raju: mina ei kirjuta raamatuid, raamatud kirjutavad ennast ise

FOTOD ESITLUSELT I Merit Raju: mina ei kirjuta raamatuid, raamatud kirjutavad ennast ise

Kirjanik, elustiilidisainer ja ema Merit Raju esitles laupäeval koos oma abikaasa, slackline’i maailmameistri Tauri Vahesaarega Tallinna Botaanikaaias oma uut raamatut „Püha armastus“.

Merit Raju ja Tauri Vahesaar. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Merit ütles esitlusel, et tema ei kirjuta raamatuid, vaid raamatud kirjutavad ennast ise. Raamat „Püha armastus“ on tema aus ja paljastav lugu teekonnast suhetes kuni Tauriga kohtumiseni.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Mis on püha armastus?

Püha armastus on Tauri sõnul seisund. See tähendab täielikku kohalolu. Aja võtmist ja panustamist. Kõigi meeltega kohal olemist. Tunnetamist. Kuulamist.

Püha armastus on seisund. See tähendab täielikku kohalolu. Aja võtmist ja panustamist.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Ta ütleb, et slackline’il tasakaalu hoidmine on samamoodi nagu maa peal. Ta on üle 10 aasta saanud tasakaalu hoida just kõrgustest. Ja Merit tõi ta maa peale, et hoida tasakaalu koos igas eluvaldkonnas.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Fotod raamatus on tehtud paarile väga pühas paigas, kus nad on kogenud ka nähtust nimega valge vikerkaar. Seda on näinud vähesed ja see on väga meeldejääv. Tauri sõnul annab see märku, et oled õiges ajas õiges kohas.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Katkend raamatust:

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

“Paarisuhe püha armastuse seisundis on võimalik.
Ehkki see pole ainult roosamanna, inglikooridega haldjamaa ja Avatari maailm. See pole ainult muinasjutuline unenägu ja ebamaine lillepidu – kuigi seda kõike on see põhiliselt.

See on ka pöörane ausus ja kõik maskid eest rebiv lähedus ja nendest purskuvad ebamugavused: selles on tööd endaga, teise mõistmist ja teineteise arenguprotsessidega arvestamist. Nõuab tahet, kohalolu ja kokkulepet stressiolukordadeks.

Olin kümme aastat suhtes, kus ma ei kogenud igatsetud lähedust. Võttis aega, kuni küpsesin selleni, et lõpetada suhe, mis enam ei toitnud, vaid peegeldas mulle minu vana ennast mängudes, mis mind enam ei köitnud. Emotsionaalselt kättesaamatu kaaslasega ehk üksi paarisuhtes ei saa kogeda lähedust. Ega iseennastki.
Pühendusin lapsele, loomingule ja enese väärtustamisele, mis tõi aastate pärast mu ellu mehe, kes pakub lähedust, armastust ja loomingulist sünergiat, taustal teineteisele pühendumine ja harmooniline suhtlemine.
Meie nimetame seda pühaks armastuseks.

Püha armastus on seisund, mis on alati ja kõigile kättesaadav. See ei ole juhuslik süllekukkunud õnn, vaid valik ja otsus ja koosloomine.”

  • Raamatu loomises lõid kaasa Ruudu Rahumaru fotograafina, Maari Soekov illustraatorina ja Tene Hook toimetajana ning agentuur Kala Ruudus OÜ kujundaja Agneta Kardaš.

VAATA ESITLUSE GALERIID!
Fotod: GoodNews, Evelin Kruus

Head Uudised GoodNews