1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. TSITAADID I Dale Carnegie: kui oleme halvimaga leppinud, pole meil enam midagi kaotada ja see tähendab automaatselt seda, et meil on kõik võita!
TSITAADID I Dale Carnegie: kui oleme halvimaga leppinud, pole meil enam midagi kaotada ja see tähendab automaatselt seda, et meil on kõik võita!

TSITAADID I Dale Carnegie: kui oleme halvimaga leppinud, pole meil enam midagi kaotada ja see tähendab automaatselt seda, et meil on kõik võita!

Stress ja muretsemine on paljuski sarnased armastusega – neid on raske defineerida, aga sa tead, kui neid koged. Lääne kultuuriruumis laialt tuntud autor Dale Carnegie jagab menukas raamatus “Lõpeta muretsemine ja hakka elama” hulgaliselt soovitusi, kuidas igapäevaeluga muretsemata toime tulla. Autor selgitab raamatus, mis on mure ja muretsemine, ja kuidas seda ära tunda. Lisaks annab Carnegie nõu, kuidas vältida väsimust ja stressi ning hoida oma vaim värskena.

Heade uudiste portaal avaldab raamatust inspireerivad tsitaadid.

  1. Liigne muretsemine on inimkonna üks suurimaid probleeme.
  2. Meie probleem pole mitte teadmiste puudumine, vaid nende vähene kasutamine.
  3. Õppimine on aktiivne tegevus. Me õpime tegutsedes. Meelde jäävad ainult teadmised, mida kasutatakse.
  4. Tänane päev on teie päralt. Lülitage minevik välja! Tegelegu minevik ise oma surnutega. Lülitage välja eilsed päevad, mis tirivad rumalaid oma tolmusesse sügavikku. See, kes kannab täna peale eilse ka homse päeva raskust, ei pea kaua vastu. Eraldage tulevik endast sama selgelt kui minevik. Oluline tulevik on see, mis juhtub praegu, homset pole olemas. Lunastus saabub täna. Tuleviku pärast muretsev inimene raiskab energiat ning teda saadab närvilisus ja stress. Seega sulgege vaheseinad liigsete raskuste eest minevikus ja tulevikus ning olge valmis elama täna.
  5. Igal juhul mõelge homse peale. Valmistuge tulevikuks hoolega, mõelge ja analüüsige kõik hoolikalt läbi ning planeerige olulisi asju. Kuid ärge muretsege.
  6. Muretsemise kõige halvem omadus on võime takistada meid keskendumast. Kui muretseme, hüppavad mõtted peas ringi ja kaotame võime otsustada. Kui aga sunnime end otsa vaatama halvimale, mis võib juhtuda, ja sellega mõttes lepime, saame oma hägustest ja ebamäärastest hirmudest lahti ning viime ennast olekusse, kus oleme võimelised probleemile keskenduma.
  7. Kui oleme halvimaga leppinud, pole meil enam midagi kaotada ja see tähendab automaatselt seda, et meil on kõik võita!
  8. Hea mõtteviis tegeleb põhjuste ja tagajärgedega ning viib loogiliste ja konstruktiivsete plaanide loomiseni, halb mõtteviis aga pinge, närvilisuse ja stressini.
  9. Üks kurvemaid asju, mida ma inimloomuse kohta tean, on see, et me kõik tavatseme elamist edasi lükata. Unistame imelisest roosiaiast silmapiiril, selle asemel et nautida roose, mis õitsevad meie akende all praegu.
  10. Meie kõige väärtuslikum varandus on praegune hetk. See on ainus varandus, mis on meil kindlalt olemas.

Hea nõuanne! 

Kui teil on probleem muretsemisega, kasutage Willis H. Carrier’i võluvalemit, läbides kolm astet:

Küsige endalt: “Mis on halvim võimalik asi, mis minuga saab juhtuda?”

Valmistuge sellega leppima, kui muud võimalust pole.

Seejärel asuge kõige halvemat varianti rahulikult paremaks muutma.

Head Uudised GoodNews