1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Colin Sisson: samastumine on kõigi kannatuste algpõhjus
Colin Sisson: samastumine on kõigi kannatuste algpõhjus

Colin Sisson: samastumine on kõigi kannatuste algpõhjus

Colin P. Sisson viib Tallinnas Pesas 22. augustil läbi seminari „Enesemeisterlikkus“ ja 24.-25. augustini seminari „Oma sisemise jõu avastamine“. Colini põhimõtteks on enesejõustamine läbi isikliku vastutuse. Ükski filosoofia, religioon, raamat, seminar ega inimene ei saa sulle pakkuda tõde – sa juba oled see. Miski ei saa anda sulle seda, mis sa juba oled. Parimal juhul saavad teised sulle kätte juhatada suuna, kuidas leida oma tõelist Mina. „Sisemine ärkamine“ juhatab lugejale teed koju, sisemise loomuse juurde, kus peituvad sinu väe ja täieliku õnne varjatud dimensioonid.

Avaldame Colini raamatust “Sisemine ärkamine” katkendi, mis räägib samastumisega kaasnevast kannatusest.

Samastumine on kõigi kannatuste algpõhjus

Kui samastume inimestele omaste siltidega, nagu näiteks reputatsioon ja isiklik arvamus, mõnede sotsiaalsete või majanduslike gruppidega selleks, et end turvaliselt tunda, kaotame iseenda.

Eemaldudes sellest segadusest ja rüselusest selle nimel, et olla keegi tähtis, selleks, et koguda rikkust, saavutada positsioon elus, hakkame läbi nägema meie ministrite hullumeelset mängu. Kui lõpetame samastumise illusioonidega, hakkame avastama tõelist Mina. Me näeme, kuidas me seda mängu mängime, kuid me ei tee seda enam sellise tõsidusega. Huumor on suurepärane vahend, millega oma egode mänge läbi näha. Iga kord, kui üks meie ministritest sõna võtab, saame öelda: “Halloo! Aitäh, et minuga oma mõtteid jagasid. Ma saan nüüd ise hakkama.”

Sageli öeldakse, et tee valgustatusse (või Taevasse) viib läbi kannatuste. See võib nii olla, kuid kannatus ei ole eesmärk, vaid see on tõele vastuseisu tulemus. Meie valida on, kui kaua me kannatame. See sõltub meist endist.

Meie valida on, kui kaua me kannatame.

See, millest me praegu räägime, on vastuolus kõigega, mida meile on õpetatud. Me kõik oleme õppinud võrdlema, hinnangut andma, vastu seisma, samastuma ja kõike analüüsima, eeldama, nõudma ja muretsema. See on normaalne ja seepärast on ka kannatamine nii normaalne. Kuid see ei ole loomulik.

Identiteedist loobumine on liiga hirmutav enamike inimeste jaoks, sest nad usuvad ikka veel, et nad on sildid ja nendest loobumine ohustab kogu nende eksistentsi. Nende enesesildistamine on see, mis põhjustab teadvustamatust ja seda, et nad ei leia teed Koju.

Ärata üles oma tõeline mina

„Me ei mõista kunagi tegelikkust, kui proovime end muuta „paremaks” inimeseks. See on nii, sest me tuleme sealt, kus ei aktsepteeri seda, „mis on”. Me elame illusioonides ja proovime muuta selle paremaks illusiooniks. Asume reaalsusesse, kui oleme kohal oma hetke tões. See äratab üles tõelise mina ja arusaama, et oleme juba sisemiselt see „parem” inimene,“ ütleb  Colin.

Seminaride käigus jagab Colin nõuandeid ja õpetab tehnikaid, kuidas igapäevaelus esinevate väljakutsetega paremini toime tulla, jäädes oma keskmesse ning säilitades rahuliku meele ja harmoonia. Colin on välja töötanud lihtsad toimivad meetodid, et emotsioonid, reaktsioonid ja rändav meel kontrolli all hoida ja endaks jääda, suutes nautida elu täieväärtuslikult ja tasakaalu kaotamata.

Head Uudised GoodNews