1. Avaleht
  2. Hingele
  3. LUGEMISSOOVITUS I Kujutlusvõime: mõtlemise töökoda
LUGEMISSOOVITUS I Kujutlusvõime: mõtlemise töökoda

LUGEMISSOOVITUS I Kujutlusvõime: mõtlemise töökoda

Tänaseks raamatusoovituseks on Napoleon Hilli „Mõtlemist muutes rikkaks“. Tegemist on raamatuga, mida võib pidada enesearengu valdkonna tuntuimaks klassikaks. Raamatu aluseks on aastate pikkune rikkaks saamise uurimine ning Napoleon Hillí poolt läbiviidud 500 eelmise sajandi alguse edukaima inimese intervjuud.

Raamatust saab lugeja teada, mis on unistuste ja eesmärkide poole püüdlemisel kõige olulisem; millised on hirmud, mis takistavad meil edu saavutada; kuidas ära tunda head ja halba juhti, milline on meeskonna jõud jne.

GoodNews avaldab raamatust katkendi.

Kujutlusvõime: mõtlemise töökoda

Kujutlusvõime on sõna tõsises mõttes nagu töökoda, kus vormitakse kõik inimese plaanid. Impulsile, tahtmisele, antakse kuju, vorm ja rakendatakse see kujutlusvõime abi kasutades tegevusse. On öeldud, et inimene suudab luua kõige, mida ta suudab ette kujutada.

Kogu tsivilisatsiooni ajaloos soosib just praegune aeg tänu kiiretele muutustele kujutlusvõime arengut. Igaüks võib igal hetkel kokku puutuda stiimulitega, mis kujutlusvõimet arendavad. Ainuüksi viimase sajandi jooksul on inimese kujutlusvõime abil avastatud ja rakendatud rohkem loodusjõudusid kui kogu eelneva inimajaloo jooksul. Inimene on vallutanud õhuruumi ja pannud selle inimest teenima momentaanse kommunikatsiooni vahendina mistahes maailmajaos. Inimene on analüüsinud ja hinnanud päikest miljonite miilide kauguselt ja kujutlusvõime abil otsustanud, millest see koosneb. Ta on jõudnud järeldusele, et tema enese aju on mõttevibratsioonide edastaja kui ka vastuvõtja, uurides ühtlasi, kuidas seda avastust praktikas kasutada. Käes on aeg, kui inimene võib hommikust süüa New Yorgis, aga lõunatada San Franciscos.

Mis puudutab inimese mõistust, siis on selle ainsaks piiranguks areng ja selle kasutamine. Inimese teadmised oma kujutlusvõimest on kaunis napid ja ta kasutab seda üpris algelisel moel.

Kuidas kujutlusvõimet rakendada? 

Iga varanduse lähtepunktiks on idee. Idee on kujutlusvõime tulemus. Heitkem pilk mõnele tuntud ideele, mis on toonud tohutu varanduse, lootuses, et need näited annavad selget teavet, kuidas kujutlusvõimet kasutades rikkust koguda.

Idee saab muundada rahaks kindla eesmärgi pluss kindlate plaanide jõul. Kui te olete üks neist, kes usub, et ainult raske töö ja ausameelsus toovad rikkuse, siis jätke see sinnapaika. See pole tõsi! Suure hulgana saadud rikkus pole kunagi raske töö tulemus. Rikkus, kui see üldse tuleb, saabub kindla tahtmise peale, mis tugineb kindlate põhimõtete rakendamisel, mitte juhusel või vedamisel. Üldiselt öeldes on idee mõtteimpulss, mis kujutlusvõimest käivitatuna paneb tegutsema. Iga meistermüüa teab, et ideid saab müüa ka seal, kus kaupa müüa ei saa. Tavalised müüjad seda ei tea – seepärast nad tavalised ongi.

Idee saab muundada rahaks kindla eesmärgi pluss kindlate plaanide jõul.

Kirjastus, kes müüs odavaid raamatuid, tegi avastuse, millest peaks kõikidel kirjastustel kasu olema. Ta sai teada, et paljud ostavad raamatut pealkirja, mitte sisu järgi. Muutes lihtsalt ühe raamatu pealkirja, mille müük ei läinud, tõusis läbimüük rohkem kui miljoni eksemplari võrra. Raamatu sisu ei muudetud üldse. Ta võttis lihtsalt ümbrise, kus oli pealkiri, mis ei müünud, ja pani kaantele uue ümbrise pealkirjaga, mis oli tõeline tõmbenumber. Nii lihtne, kui see võibki paista, oli see idee! See oli kujutlusvõime tulemus.

Ideedel pole ühtset kindlat hinda. Ideede looja kehtestab oma hinna ja kui ta on nutikas, saabki selle.

Sellised ideed ongi…

Alguses annate ideedele elu ning rakendate nad tegevusse ja suunate neid, siis asuvad nad ise juhtima ja pühivad minema iga takistuse. Ideed on mittemateriaalsed, aga neis on rohkem väge kui füüsilisel ajul, mis nad sünnitab. Neis on väge, et edasi elada, kui neid loonud aju on juba põrmuks saanud. Võtkem või kristluse vägi. See sündis lihtsast ideest, mis sündis Kristuse peas. Üheks selle õpetuseks oli: “Tee teistele seda, mida tahad, et sulle tehtaks.” Kristus on tagasi läinud sinna, kust ta tuli. Aga idee elab edasi.

Ideed on mittemateriaalsed, aga neis on rohkem väge kui füüsilisel ajul, mis nad sünnitab.

Raamatu saab tellida Rahva Raamatust!

Head Uudised GoodNews