1. Avaleht
  2. Hingele
  3. GALERII! Täna avatakse šamaanirituaaliga Urmas Sõõrumaa uus seminarihoone
GALERII! Täna avatakse šamaanirituaaliga Urmas Sõõrumaa uus seminarihoone

GALERII! Täna avatakse šamaanirituaaliga Urmas Sõõrumaa uus seminarihoone

Urmas Sõõrumaale kuuluvas Adila puhkekeskuses toimub reede õhtul šamaanirituaal. Põhjust leiab selleks küllaga, sest uue seminarihoone soolaleivapeo jaoks tavalähenemisest lihtsalt ei piisa – nimelt on äsja valminud suurehitisel klaaskuppel ja kaheksa nurka ning nimeks püha Bagua.

Terves kehas terve vaim

Bagua on võimas maagilise geomeetriaga sümbol, mille juured ulatuvad Mongoolia ja Siberi šamaanideni. Taoistid usuvad, et selles kujundis sisaldub kogu universum,” selgitas ärimehest elustrateeg Urmas Sõõrumaa hoone nimevalikut. “Pühast Baguast on välja kujunemas üks suurejooneline seminarikeskus, kuhu on eelkõige oodatud need inimesed, kes on teadlikult orienteeritud oma keha ja hinge hea käekäigu ning harimise eest – terves kehas terve vaim!”

Bagua on võimas maagilise geomeetriaga sümbol, mille juured ulatuvad Mongoolia ja Siberi šamaanideni. Taoistid usuvad, et selles kujundis sisaldub kogu universum.

“Oodatud on ka lihtsalt ettevõtte-väljasõite korraldavad grupid, väljasõiduistungid ja seminarid, mille eesmärk on avarda meeskonnavaimu ning pakkuda võimalust saada kontorikeskkonnast välja,” lisas Sõõrumaa.

Õigupoolest on Adila puhkekeskuse näol tegu Sõõrumaa sünnikoha, Sõeru taluga. Juba sel suvel võõrustatakse seal 300–400 inimesega festivale.

“Ühest küljest ma muidugi häirin iseenda rahulikku olemist seal, aga teisest küljest mulle meeldib, kui üks maakoht hakkab ise elama ja endaga ise hakkama saama, sest kui ma seal ka üksinda oleks, nõuab kõigi teede, murude, metsade ja parkide korrashoid ikkagi aega,” rääkis Sõõrumaa, kes on oma meeskonnaga Sõeru talusse istutanud juba üle kahekümne tuhande puu.

“See annab ka kohalikele inimestele tööd ja leiba. Edaspidiste plaanide järgi on sellest kujunemas omamoodi ökokeskus,” heitis Sõõrumaa kiirpilgu tulevikku.

“Talgute korras istutame igal aastal täiendavalt puid ja rajame parke – inimesed tulevad ja istutavad oma käega puu,” märkis Sõõrumaa lisades, et seda on kavas teha ka eeloleval laupäeval. “Eriti pühaks peangi ma oma käega puude istutamist – plaanime koos istutada 3500 puud. Oma käega istutatud tamm võib kanda 800 aastat tuleviku ajalugu. Milline püha tegu!”

Oma käega istutatud tamm võib kanda 800 aastat tuleviku ajalugu. Milline püha tegu!

Enne talguid toimuva rituaaliga harmoniseeritakse seminaride keskkond loodusrütmidega kooskõlla ning palutakse üheskoos Suurelt Vaimult kohale õnnistust. Rituaali juhib Tõnu Talimaa.

Šamaaniriitusele järgnevad kakaotseremoonia ja väelaulud Tom Valsbergi juhtimisel ning mõnus muusika, mille saatel end ekstaasi tantsida – hinnanguid andmata ning vabadust nautides.

Kogu keskuse valmimist on juhtinud sisekujundaja Tiit Trofimov, kes on tuntud ka kui kundalini-tantrajooga õpetaja, sidekoemassaaži terapeut, ekstaatiliste tantsupidude ning “Vaba mehe tee” suurseminaride korraldaja.

Tiit Trofimov. Foto: Urmas Volmer

“Adilas on olemas kõik vajalik puhkuse veetmiseks ja enesearengukoolituste, suvepäevade ning seminaride korraldamiseks. Puhkekeskuses on eraldi asetsevad puhkemajad, kuhu tulla oma seltskonna või perega. Lisaks pakub keskus üsna pea kuni 70 inimesele majutusvõimalust. Suurte terrassidega klubihoones on veel ka köök, kamin ja pesemisvõimalused,” rääkis Tiit Trofimov. “Adilas saab mõnuleda saunas ning mängida tennist, jalg- ja võrkpalli, petanki ning minigolfi. Ümber puhkekeskuse on palju metsaradu, kus teha mõnusaid jalutuskäike või jooksmas käia.”

Adilas on olemas kõik vajalik puhkuse veetmiseks ja enesearengukoolituste, suvepäevade ning seminaride korraldamiseks.

“Värskelt valminud püha Bagua sobib nii seminarideks kui pulmadeks. Kogu vajalik varustus on olemas ka joogapraktikate läbiviimiseks: matid, pleedid, klotsid, padjad ja suured madratsid,” lisas Trofimov.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews