1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Heiki Tomson: Dan Brulé leiab igale inimesele sobiva hingamisharjutuse
Heiki Tomson: Dan Brulé leiab igale inimesele sobiva hingamisharjutuse

Heiki Tomson: Dan Brulé leiab igale inimesele sobiva hingamisharjutuse

Foto: Shutterstock

Augusti alguses taas Eestisse saabuv Dan Brulé leiab igale inimesele sobiva hingamisharjutuse, arvab hingamisterapeut Heiki Tomson.

„Tegemist on unikaalsete hingamisharjutustega. Iga inimese hingamismustrid on individuaalsed. Et leida igale inimesele sobiv, kõige võimsam ja paremini toetav hingamisharjutus, on vaja  inimest tundma õppida, mõista tema ootusi, püüdlusi, kuhu ta tahab välja jõuda. Aidata ta raja peale. Teha selgeks, milliseid harjutusi saab inimene ise praktiseerida ja nende praktiseeritud harjutuste vahel leida temale see kõige parem,“ ütles Tomson Kesk-Eesti Tre Raadio saates „Head uudised“.

Et leida igale inimesele sobiv, kõige võimsam ja paremini toetav hingamisharjutus, on vaja  inimest tundma õppida.

Teadlik hingamine vabastab

Tomsoni sõnul saab teadliku hingamisega välja juurida ja lahustada negatiivsed ning limiteerivad mõtted ja tunded, mis blokeerivad armastuse kogemist ja elujõu voolamist, saab läbi murda kõrgemale tasemele teadlikkuses ja soorituses.

Heiki Tomson

„Inimesed on väga erinevad. On inimesi, kellel on vaja kohalolusse tulekut. On inimesi, keda on vaja ergutada. On inimesi, kellel oleks vaja rohkem voolavust ja pehmust igapäevategemistesse tuua,“ arvab Tomson.

Ta ütleb, et teadlik hingamine toob nähtavale palju alateadlikke harjumusi ja reaktsioone. Kui inimene saab teadlikuks, kuidas ta hingab, kui negatiivsed ja valusad mõtted ja tunded tõusevad ning oskab neid ümber suunata selles hetkes hingamisega, ennetab või lahendab ta terviseprobleemid, elu väljakutsed ja suhteküsimused.

Tomson ise hindab Brulélt õpitud loovhingamist, millega saab tuua spontaansust ja pehmust igapäevase hingamise mustritesse ja dünaamikasse.

Dan Brulé on olümpiavõitjaid, sportlasi, tippjuhte ja väga edukaid koolitajaid õpetanud USA hingamisguru. Tema teadmised ja oskused on meelitanud tema juurde kõrgetasemelisi kliente ja partnereid, nagu Tony Robbins, Aleksander Karelin, Stig Severinsen, Stan Grof, Leonard Orr, Wim Hof ja Greg Amundsen, samuti eliitsportlasi ja ettevõtete omanikke üle maailma.

Teadliku hingamise nädala raames Tallinnas toimuv Brulé  teadliku hingamise meisterlikkuse hingamiskursus on ingliskeelne ja leiab aset 3.-5. augustini. 

Head Uudised GoodNews