1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VÕTA AEGA UNISTAMISEKS I Terapeut Monika Palm annab nõu, miks ja kuidas unistada
VÕTA AEGA UNISTAMISEKS I Terapeut Monika Palm annab nõu, miks ja kuidas unistada

VÕTA AEGA UNISTAMISEKS I Terapeut Monika Palm annab nõu, miks ja kuidas unistada

Tasakaalukeskuse hingamisterapeut ja raamatu “Hinga ja ela!” autor Monika Palm selgitab, et unistamiseks tasub maha istuda ja võtta endale aega. Mida sa soovid oma elus luua? Millist elu sa soovid elada? Vaadata, kus sa oma elus oled. Mõtiskleda ja tunnetada, kuidas sulle sinu oma elu tundub erinevates valdkondades. Kas oled oma eluga rahul ja õnnelik? Kas ja milliseid muutusi nõuab sinu elu, et unistused täituma hakkaksid? Mida sa peaksid oma elus muutma, et unistuse poole liikuma hakata? Paigalseis võib tekitada rahulolematust või võib tunduda, et elu enam ei toimi. Kui on mõni valdkond, mis ei taha toimida, soovitab ta vaadata, mis ei lase sul enda elu rahulolevana kogeda ning hakata mõtlema, kuidas sa tahaksid, et need olukorrad oleksid – see paneb aluse muutusteks. Mida sa ise saaksid teisiti teha, et unistused reaalsuseks saaksid? Kui sa teadvustad seda, mida tahaksid kogeda, siis see saab sinu ellu tulla kiiremini.

Paigalseis võib tekitada rahulolematust või võib tunduda, et elu enam ei toimi.

Läbi unistuste saab käivitada muutusi

Palm soovitab suuremalt unistada. “On väga suur hulk inimesi, kes pole julgenud oma elu muuta ja suuremalt unistada, sest kardavad oma unistustes olla ebaratsionaalsed,” nendib ta ja lisab, et tegelikult peakski ebaratsionaalselt ja suurelt unistama, sest see käivitab paljude asjade tulemist meie ellu, mida me elus veel ei ole. Unistama peab suuremalt! See käivitab tohutult suure protsessi ja võimaldab elul avarduma hakata.

Unistama peab suuremalt! See käivitab tohutult suure protsessi ja võimaldab elul avarduma hakata.

Eesmärkide seadmiseks on erinevaid viise

Palm räägib, et eesmärkide seadmine ja nendeni jõudmiseks sammude kirja panemine on väga ratsionaalne ja maskuliinne, meesenergiale omane lähenemine. Asjade ärategemiseks ei ole ainult ühte või kahte viisi. Neid on palju rohkem. Ratsionaalne meel soovib enam saavutada eesmärke, tehes samme selleks juba teada-tuntud teed pidi. Kui see ei pruugi alati olla lihtsam tee või kui ollakse liiga jäik ja kinnistunud kindlasse viisi asjade tegemisel, ei pruugigi inimene eesmärkideni või oma unistusteni jõuda. Samuti ei pruugi ratsionaalsed eesmärgid ühtida südametee ja hingetasandi eesmärkidega. See on teine põhjus, miks ei ole vahel lihtne jõuda oma unistusteni või sinna ei jõutagi.

Teine viis, mis on naiseliku energiaga kooskõlas, on unistada ja usaldada, et oled avatud võimalustele oma unistuste ja eesmärkideni jõudmiseks. Vajalike sammude tegemine ei käi läbi ratsionaalse kaalutlemise vaid tunnetades, millist sammu või valikut selleks vaja on teha. Ideaalis on meis kõigis mees- ja naisenergiad tasakaalus. Kui kasutame ka naiselikule energiale omast usaldust ja tunnetust, siis võime leida täiesti uusi viise eesmärkideni jõudmisel, mille peale varem pole tulnudki. Teekond sinnani aga on sageli lihtsam ja kiirem. “Eesmärkide kirjapanemist ei pea ära jätma, kuid unistuste täitumiseks ei pea ka detailselt teadma, kuidas sinna liikuda,” märgib ta ja lisab, et naiselik lähenemine tasakaalus meesenergiaga tähendab, et sa usaldad, et sinu unistus või visioon avab sind energeetiliselt kõikidele inimestele, vahenditele ja olukordadele ning sinuni jõuavad parimad võimalused selle teostamiseks.

Eesmärkide kirjapanemist ei pea ära jätma, kuid unistuste täitumiseks ei pea ka detailselt teadma, kuidas sinna liikuda.

“Usaldus, et sinu unistused täituvad, on väga oluline. Me ei suuda teinekord usaldada, sest meil on arvamused, uskumused või arusaamad, mis seda ei luba,” räägib ta ja selgitab, et need on piiravad mustrid, kui tal puudub usaldus enda osas ja usaldus elu üle – sel juhul tasub tegeleda selliste mustritega, et need vabastada.

Palm usub, et ei pea detailselt teadma, kuidas eesmärgid täituvad. Kui sa oled usalduses, siis elu toob sulle need vahendid ja võimalused. See on lihtsam tee nende realiseerimiseks!

Küll aga kes eelistab olla ratsionaalne, võib muidugi panna kirja sammud, mida, millal ja kui palju tegema peab. “Soovitan lisaks arendada ühendust oma südametasandiga, intuitsiooniga ja usaldada oma sisetunnet kõikide valikute tegemisel, mis unistusteni liikumisel vajalikud on. See kõik kiirendab sinnani jõudmist,” ütleb Palm.

Kuid Palm lisab, et vaimses plaanis tulevad asjad ellu sinu jaoks õigel ajal, parimal moel ja viisil. Selleks ei pea tohutult pingutama ega vaeva nägema. Oluline on teada, mida soovitakse. Ajalist määratlust selleks kirja ei pea panema.

“Mulle meeldib ütlus, kui sa lähened millelegi ilma eelarvamusteta, saab tervest maailmast sinu lõuend. Lihtsalt unista ja sa võid selle teoks teha!” võtab ta kokku.

Usaldus, et sinu unistused täituvad, on väga oluline.

Monika Palmi raamatu “Hinga ja ela!” saab tellida Apollo ja Rahva Raamatu e-poest!

Head Uudised GoodNews