1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Hääleterapeut Uria Tsur: homme võib juhtuda mida iganes – nüüd on hea hetk hakata elama
VIDEO I Hääleterapeut Uria Tsur: homme võib juhtuda mida iganes – nüüd on hea hetk hakata elama

VIDEO I Hääleterapeut Uria Tsur: homme võib juhtuda mida iganes – nüüd on hea hetk hakata elama

Septembrikuu alguses toimus TAO keskuses Vocal freedom ühine kooslaulmine koos maailmakuulsa hääleterapeudi Uria Tsuriga. Sündmuse korraldaja Tiit Trofimov sõnab, et Urial on eriline anne luua ruumi ja panna kõik inimesed laulma ja tõsta ruumis energia hästi kõrgeks.

Homme võib juhtuda mida iganes – nüüd on hea hetk elama hakata

Uria leiab, et praegusel keerulisel ajal vajavad inimesed kohta, kus saaksid avastada oma haavatavat poolt. „Me ei peaks ootama hetke kuni oleme täiuslikud – oma meeltes oleme juba täiuslikud. Me ei peaks laulma ainult dušši all, vaid koos oma sõpradega. Laulmine ühendab inimesi. Arvan, et maailm vajab kõige rohkem ühendust – ehedat kontakti inimeste vahel,“ sõnab ta ja lisab, et viimase kahe aasta jooksul, mil inimesed on kodus istunud, on nad ära kaotanud osa oma illusioonidest. „Milline see maailm on ja mida saame pidada iseenesestmõistetavaks. Arvan, et kaotasime kindluse, et asjad jätkuvad nii nagu need alati seda teinud on. Ja see on nii ilus asi, mida kaotada. Nüüd teavad inimesed, et homme võib juhtuda mida iganes ja nüüd on hea hetk ka tegelikult elama hakata. Teha, mida tegelikult teha tahame ja viia ellu muudatused, mida ammu soovinud oleme. Kaotasime illusiooni, et meil on aega oodata,“ selgitab ta.

Vocal freedom ühine kooslaulmine Uria Tsuriga, Tallinn, 11.09.2022. Foto: Urmas Volmer

Hoides hääle enda sees peidus, põhjustab see vaimseid ja füüsilisi haiguseid

Uria sõnul on hääl meie tuli, meie kirg. See on tugev energia. Kui hoiame hääle enda sees peidus ja ei lase sellel voolata, siis see jääb sisse kinni ja põhjustab kannatusi. See võib põhjustada ka vaimseid ning füüsilisi haiguseid. Seega on oluline oma häält kasutada. „Kui alustasin laulmist, siis ma ei võtnud ühtegi laulutundi – ma lihtsalt hakkasin laulma. Nüüd tean, kuidas laulda ja kuidas karjuda. Võin karjuda, ilma et oma hääle ära kaotaksin. Meie meel hoiab meid tagasi ja ütleb, et me pole piisavalt head. Me ei pea sellest vabanema, vaid õppima koos sellega elama. Muusika ei ole meelelahutus, muusika on ravim. See on sügav kommunikeerimise viis,“ räägib ta.

Hääleterapeut Uria Tsur 8 head mõtet:

  1. Häält aitab välja tuua see, kui oleme eluga erinevatel hetkedel suuremeelsed ja lahked.
  2. Hoia enda eneseuhkust, sest see võimaldab suuremeelset ellusuhtumist erinevates olukordades.
  3. Me peame võimaldama endal ja teistel olla haavatavad, sest muidu jäämegi ootama seda, millal kõik on saamas perfektseks.
  4. Astu maailma, tee seda, mida soovid, mis on olnud aastaid juba peas „teen ühel päeval selle ära“, sest elu on selleks sobivad tingimused loonus.
  5. Vabadus on meie enda sees, olenevalt sellest, kui vabad oleme kogemustes, kuidas võimaldame iseendal vahel lihtsalt lõõgastuda.
  6. Me pole kunagi valmis, aga lepi sellega, et meie potentsiaal on tulevikus ja nii võimaldad endal rohkem kasvada.
  7. Meil on alati kartus teiste arvamuse või hinnangute ees, aga meist keegi ei ole iial perfektne. Selle teadmisega aitab toime tulla, kui näeme, et teised kogevad sarnaseid etappe oma arenguteel.
  8. Mis naturaalselt tahab hakata kasvama, see kasvab, arenedes edasi jõena. Jälgi oma elus, mis on seal tehislikult või päriselt.
Head Uudised GoodNews