1. Avaleht
  2. Hingele
  3. ELU ON RÕÕM I Osale hingamisterapeut Monika Palmi vabastava hingamise tunnis
ELU ON RÕÕM I Osale hingamisterapeut Monika Palmi vabastava hingamise tunnis

ELU ON RÕÕM I Osale hingamisterapeut Monika Palmi vabastava hingamise tunnis

Hingamisterapeut Monika Palm korraldab 19. oktoobril kell 18 Tallinnas vabastava hingamise koos kristallidega. Osaleda saab ka online`is. Sellel kohtumisel avatakse teemat „Elu on rõõm ja on täidetud armastusega“ ning ühendatakse see vabastava hingamise protsessiga, mida toetavad ka kristallid oma väega.

Foto: Karen Härms

Kui inimene ei usu, et ta õnnelik on, siis keha loob seda, mida inimene usub

Paljud arvavad, et õnn seisneb välistes asjades, kas teistes inimestes või mingites materiaalsetes asjades, siis tegelikult välised asjad pakuvad seda heaolu või õnnetunnet võib-olla üürikeseks ajaks, see möödub üsna ruttu,” selgitab Monika. “Õnn on sisemine seisund, mida inimene ise loob ja saab mõjutada teadliku mõtete juhtimisega.”

Monika Palm. Foto: Karen Härms

Monika sõnul mõjutab see, kas me elame nii nagu tegelikult tahame, meie õnnetunnet. Hea uudis on see, et inimesel on võimalik õppida juhtima nii oma mõtteid kui ka biokeemilisi protsesse, mis suurendavad õnnetunnet ja aitavad olla paremas meeleolus. Kui aga inimene ei usu, et ta õnnelik on, siis keha loob seda, mida inimene usub. „Uskumused on seotud tihedalt ka meie mõttemaailmaga. Mõtted näitavad, missugused uskumused inimesel on. Mida teadlikumaks aga inimene saab, seda lihtsam on tal neid protsesse juhtida ehk ta mõistab, kuidas mõtted mõjutavad õnnetunnet ja meie meeleolu,“ selgitab ta.

Hingamisharjutus, mis aitab rõõmu tunda

Monika jagab oma raamatus „Hinga ja ela!“ harjutust, mis aitab avada võimalused rõõmsamale elule.

Harjutus

  1. Leia mugav asend – kas istudes või lamades.
  2. Harjutusse minekuks tee eelnevalt kolm-neli rahulikku tavalist sisse- ja väljahingamist.
  3. Hinga sügavalt sisse ja alusta harjutust väljahingamisest. Hinga välja, alustades lugemist neljani, hinga samal ajal kogu sissehingatud õhk välja. Peab tekkima tunne, et kopsud lähevad lõpuni tühjaks.
  4. Kui kopsud on tühjad, siis hoia hinge kinni ja loe neljani.
  5. Rahulikult ja aeglaselt hinga sisse, lugedes neljani. Tunne, kuidas sisse hingamisel kopsud avarduvad ja täituvad kopsu tipuni õhuga. Hoia hinge kinni, jälle neljani lugedes. Pööra tähelepanu aistingutele, mis kehas tekivad.
  6. Hinga uuesti lõpuni kops tühjaks ja jätka seda harjutust tehes 5–8 seeriat.
  7. Kui tuled harjutusest välja, siis enne igapäevaste toimetuste juurde asumist võta endale paar minutit aega tavapäraselt hingates, et tunnetada aistinguid oma kehas.

NB! Monika rõhutab, et beebiootel naistele ei ole soovitav teha hingamispeetusega harjutusi. Rasedusaegsele perioodile on olemas omad toetavad hingamisharjutused.

Head Uudised GoodNews