1. Avaleht
  2. Hingele
  3. UUS RAAMAT I Viljandi raekoja ajalugu sai kaante vahele
UUS RAAMAT I Viljandi raekoja ajalugu sai kaante vahele

UUS RAAMAT I Viljandi raekoja ajalugu sai kaante vahele

Heiki Raudla sulest ilmus raamat “Raekojas läbi aegade”, mis jutustab loo 736-aastase Viljandi linna juhtimisest läbi aegade.

472 leheküljel avaneb Viljandi linna lugu läbi selle valitsejate ja juhtide muinasajast kuni tänase, 2020. aastani.

Raamatu autori Heiki Raudla sõnul on olulisemad Viljandis toimunud asjad olnud ühel või teisel viisil alati raekoja ja linnavõimuga seotud. “Minu jaoks oli suurim rõõm leida seni teadmata asju ja panna kokku linnavõimu ajaloo tervikpilt,” ütles Raudla ja tõi välja ühe seni teadmata kurioosse seiga linna ajaloost. “Üks markantsemaid lugusid, mille raamatut koostades teada sain oli, et 1955. aastal valiti linna täitevkomitee esimeheks seni teadmata Hilda Arsenjeva, kes aga ei asunudki ametisse, sest ei saanud soovitud korterit. Samas oli ta formaalselt ametikohal mitu kuud.”

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul pakub raamat palju avastamisrõõmu ka linna ajalooga hästi kursis olevatele inimestele. “Ei ole palju nii pika ja kireva ajalooga linnu nagu Viljandi ja ajaloohuvilisi nagu Heiki Raudla, kes oma kodukoha minevikku nii põhjalikult uurinud oleks,” ütles linnapea.

Raamat valmis Viljandi linnavalitsuse tellimusel ja linnapea sõnul tunti sellisest teosest pikka aega puudust. “Linna külalised ja ka viljandlased ise tunnevad raekoja ja siin töötanud inimeste vastu suurt huvi. Seetõttu oli meil ka täiesti praktiline vajadus teose järele, mis aitaks neid lugusid jutustada ning aeg on sellise raamatu jaoks igati küps,” ütles Timpson.

5. mail 2020 toimus raamatu esmaeksemplari üleandmine Viljandi raekojas. Ametlik esitlus toimub peale riikliku eriolukorra lõppu. Raamatut trükiti 800 eksemplari.

Head Uudised GoodNews