1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Uria Tsur: koos laulmine loob sügava sideme inimeste vahel
Uria Tsur: koos laulmine loob sügava sideme inimeste vahel

Uria Tsur: koos laulmine loob sügava sideme inimeste vahel

Eestis käis juba teist korda maailmakuulus hääleterapeut Uria Tsur. Viidi läbi tasuta lauluring, põhjalik töötuba ja üle maailma toimus ühislaulmine, kus osalesid ka eestlased.

Ühislaulmine Uria Tsuriga Tallinnas. Foto: GoodNews, Jane Vogt

Sügav side eestlastega

Uria sõnab, et esimest korda Eestis käies avastas ta, et tunneb eestlastega sügavat kontakti. Eestlased võtavad uued kogemused avatud südametega vastu. Ta kinnitab, et tuleb kindlasti ka kolmandat korda! Teda ootavad küll mitmed riigid Vocal Freedom töötuba läbi viima, et kõikidesse ta kindlasti ei jõua, aga loodab kaasata Eesti oma 2024. aasta maailmatuurile.

Eestlased võtavad uued kogemused avatud südametega vastu.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Ta ütleb, et kõik töötoad on alati erinevad. Ta loob sügava tseremoniaalse olemise, mis avab ruumi osalejatele ja temale endale. Ta on ka eelmise korraga võrreldes meetodit täiustanud ja leidnud uusi viise, kuidas aidata osalejatel avastada oma hääli ja siirust.

Uria Tsur töötuba. Foto: Jane Vogt

Ta rääkis heade uudiste portaalile oma järgmise aasta plaanidest, et kavatseb üle maailma käia tegemas Vocal Freedomi töötubasid ja Voice Medicine retiite. Plaanis on ka arendada veebipõhised Vocal Freedomi iga-kuised töötoad.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Koos lauldes tunneme, et oleme päriselt koos

Uria viis Eestis läbi ka tasuta lauluringi. Ta usub, et see andis võimaluse seda kaunist iidset kultuuri edasi anda enamatele inimestele. Vastukaja oli tema sõnul imeline – need, kellega ta vestles, olid väga rahul.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Toimus ka suur ülemaailmne ühislaulmine. Uria usub, et praegusel ajal on suurimad probleemid eraldatus ja üksindus. Koos laulmine loob sügava sideme erinevate inimeste vahel ja annab kandva koosolemise tunde. Tänapäeva tehnoloogia laseb üle maailma inimestel kokku saada.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Ta toob näiteks, et paljud tema sõbrad Iisraelis olid teist nädalat kohutavas Iisraeli-Palestiina sõjas. See sündmus aitas neil aga leida lohutust ja tugevust. „Mina näen seda kui kollektiivset ravimit,“ kirjeldab ta.

Mis olid suurimad muudatused inimestes? Uria sõnul on suurim ja rahuldustpakkuvam muudatus enda vastuvõtmine. Kui inimesed on siirad ja väljendavad end läbi mängulise muusika.

GALERII: JANE VOGT

Head Uudised GoodNews