1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Turguta oma keha hingamise abil: vabane negatiivsetest emotsioonidest
Turguta oma keha hingamise abil: vabane negatiivsetest emotsioonidest

Turguta oma keha hingamise abil: vabane negatiivsetest emotsioonidest

Tasakaalukeskuse hingamisterapeut ja raamatu “Hinga ja ela!” autor Monika Palm sõnab, et kodus iseseisvalt tehtav tervendav väljahingamine on taoistlikus praktikas mõeldud kehas spetsiifiliste organite tervendamiseks ja sellega seotud negatiivsete emotsioonide transformeerimiseks.

Monika on omandanud esmalt meditsiinilise hariduse, töötanud viis aastat haiglas ning hiljem õppinud juristiks. Siiski mõistis ta, et tema hing otsib midagi muud. “Oma sisemise rahu ja südametee kutsumuse leidsin alles siis, kui eneseotsingud vaimse arengu teel tõid mind siia, kus ma praegu olen – tegelema inimestega, neid toetama, abistama ja tervendama,” räägib ta.

Monika kinnitab, et kui õpime hingama õigesti ja teadlikult – omandame oskuse juhtida ennast sinna, kus tahaksime oma elus olla, mida tahaksime oma elus näha, saavutada ja kogeda. “Kui õpid teadlikult hingamist juhtima, oled võimeline juhtima ka oma elu. Praktilistele kogemustele tuginedes võin öelda, et ilma probleemse päästikuta ei näe inimesed tavaliselt põhjust midagi muuta, sest pealtnäha võib tunduda, et kõik on hästi,” tõdeb ta ja lisab, et hingamine on olnud ka talle endale suureks abiks elu keerdkäikudest väljatulekul.

Seda harjutust võib kasutada ka tervenemise toetamiseks.

Harjutus

Loomulikku hingamist koos kuuldava sisistava väljahingamisega tuleks teha minimaalselt 3 korda või nii kaua kui soovid.

Seda meetodit saab kasutada koos hingamisega niisuguste füüsiliste probleemide korral nagu külmetus, köha, nohu ja ninakinnisus, käärsoole probleemid. Samuti on see kasutatav emotsionaalsete probleemide korral, mis on seotud kurbuse ja leinaga.

  1. Alusta loomulikku sissehingamist, mis on suunatud otse eelpool väljatoodud spetsiifilisse organisse.
  2. Esimene heli on „sssssss”, mida kasutatakse väljahingamisel. See sisistav heli toimib kopsudele ja käärsoolele ning on seotud ka ninaga.
  3. Tehes väljahingamise ajal „ssssss”-heli, hakkab kohe toimima toksiinide ja muu ebavajaliku organismist väljapuhastamine.
  4. Võid ka kuuldamatult välja hingata, mõeldes „ssssss”-helile ning keskendudes helile organi sees.
  5. Harjutus on lihtne ja seda peaks praktiseerima iga päev. Antud harjutust võib turvaliselt sooritada ükskõik, mis ajal, kus olles ja endale sobivas asendis.

Raamatusse “Hinga ja ela!” on koondatud 60 teadliku hingamise harjutust

Harjutused on erinevad, neist igaühel on oma eesmärk ja suunitlus ning nad aitavad hingata elu tagasi oma tervisesse, eesmärkidesse, püüdlustesse, suhetesse, aga ka õnnelikku olemisse. Raamatust leiad suurepärased, lihtsad ja kättesaadavad eneseabivahendid. Autori sõnul saab igaüks raamatus kirjeldatud harjutusi iseseisvalt praktiseerida.

Head Uudised GoodNews