1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Transformatsiooni coach Ida Adele Raneli Ruul: tänulikkus on edu saavutamise võti
Transformatsiooni coach Ida Adele Raneli Ruul: tänulikkus on edu saavutamise võti

Transformatsiooni coach Ida Adele Raneli Ruul: tänulikkus on edu saavutamise võti

Muutuste looja, hobulausuja ning transformatsiooni coach Ida Adele Raneli Ruul leiab, et tänulik tuleb olla iga inimese eest, kes sinu eluteele tulevad. Ka ebameeldivate inimeste eest. Nimelt on nad kõik sinu õpetajad. Ta tõdeb, et tänulikkus mängib unistuste saavutamisel olulist rolli ning aitab luua positiivset meeleolu, mis omakorda mõjutab suhtumist, mõtteviisi ja võimet märgata ning haarata kinni võimalustest, mis viivad unistuste täitumiseni.

Tänulikkus mängib unistuste saavutamisel olulist rolli ning aitab luua positiivset meeleolu, mis omakorda mõjutab suhtumist ja mõtteviisi.

Ida Adele Raneli Ruul. Foto: Ruudu Rahumaru

Tänulik tuleb olla iga inimese eest, kes sinu eluteele tulevad

Raneli lausub, et tänulikkuse tähtsusest arusaamisel peaks esmalt oma elus ringi vaatama ning seadma paika selle, millele sa keskendud. Kas keskendud sellele, millest sul on puudu või sellele, mis sul olemas on. Selleks, et kuskil midagi ära teha, on vaja mugavustsoonist välja astumist ja ebamugavuse kogemist. Seega soovitab ta enda ümber vaadata ning esitada endale küsimus, et mida ilusat sa märkad. „On sul olemas soe ruum? Värske õhk? Vesi ja söök? Äkki isegi pehme voodi? See kõik ongi see, kust saab alguse tänulikkuse imelisele lainele astumine. Kui suudad elada tänus, siis sealt edasi on kõik juba puhas maagia,“ selgitab ta.

Tänulikkuse tähtsusest arusaamisel peaks esmalt oma elus ringi vaatama ning seadma paika selle, millele sa keskendud. Kas keskendud sellele, millest sul on puudu või sellele, mis sul olemas on.

Raneli sõnul on oluline mõelda ja tunnetada ka seda, mida vanemad on sinu heaks ära teinud ning osata olla neile tänulik. Ta toob välja, et vanemate käitumine on suuresti tingitud sellest, mida nad on läbi elanud või mis nende teadlikkus sellel ajal olnud on. „Tänulikkuse praktika on üks kõige tähtsamaid praktikaid üldse. Tean omast käest, et mingil hetkel võib tekkida tunne, et sa ei taha olla tänulik. Aga kui suuta minna sellesse tänulikkuse tundrasse, sellesse palvesse, siis see on võimas,“ sõnab ta ja lisab, et tänulik tuleb olla iga inimese eest, kes sinu eluteele tulevad. Nimelt on nad kõik sinu õpetajad – ka need ebameeldivad inimesed. „Kui näed mingit osa teises, siis on kindel, et see osa on olemas ka sinus endas. Inimene, kelles endas ei ole enamasti midagi, ei märka seda ka teistes. Jah, selle teadvustamine võib olla päris valus. Endale päriselt peeglist otsa vaadata.“

Tänulikkuse praktika on üks kõige tähtsamaid praktikaid üldse.

Ida Adele Raneli Ruul. Foto: Ruudu Rahumaru

Ta toob välja, et tänutunnet pole mõtet vastu oodata. Kui midagi teha, peaks see tulema puhtast südamest – ükskõik kas saad midagi tagasi või mitte. „Kogu universum on nii tark, et saad niikuinii tagasi, aga ehk lihtsalt mitte sellest kohast. Tänulikkus on võti edu saavutamisel. Tema kõrval muidugi ka töö tegemine ja distsipliin.“

Tänulikkus on võti edu saavutamisel. Tema kõrval muidugi ka töö tegemine ja distsipliin.

Tänulikkus mängib unistuste saavutamisel olulist rolli mitmel viisil

  • Positiivne mõtlemine. Tänulikkus aitab Raneli sõnul luua positiivset suhtumist. See võimaldab keskenduda sellele, mis on juba olemas, mitte puudustele või takistustele.
  • Motiveeritus ja inspiratsioon. Raneli toob välja, et tänulikkus paneb sind väärtustama seda, mis sul juba on, mis võib suurendada motivatsiooni ja inspiratsiooni oma unistuste poole püüdlemisel.
  • Teadvus võimalustest. „Tänulikkus aitab näha rohkem võimalusi ja ressursse enda ümber. See avardab silmaringi ning aitab ära tunda võimalusi, mis võivad sind unistuste poole juhatada,“ lausub ta.
  • Mõttejõud ja manifesteerimine. „Tänulikkus on seotud mõttejõuga. Olles tänulik, saadad positiivseid signaale ja suurendad võimalust oma unistusi meelitada ja neid ellu viia,“ räägib Raneli
  • Rahulolu teekonnaga. Raneli tõdeb, et tänulikkus aitab nautida protsessi ja teekonda oma unistuste poole. See loob rahulolu ja õnnetunde isegi enne lõpliku eesmärgi saavutamist.
Ida Adele Raneli Ruul. Foto: Ruudu Rahumaru

„Kokkuvõttes võib öelda, et tänulikkus aitab luua positiivset meeleolu, mis omakorda mõjutab su suhtumist, mõtteviisi ja võimet märgata ning haarata kinni võimalustest, mis viivad unistuste täitumiseni.“

Lahendusele keskendudes, see ka saabub

Raneli toob näitena välja selle, et kord oli ta hobusel väike terviseprobleem, millele arstidel polnud lahendust. Umbes kuu aega oli ta talli minnes iga kord suures mures, sest lahendust ei olnud. See aga mõjutas kogu tema olemust tallis ning suhteid teiste hobustega. Järsku sai ta aga aru, mida teeb. Ta oli olnud iga kord suurtes muremõtetes, mis oli aga ka täiesti loomulik, sest oli sellele teemale juba neli aastat lahendust otsinud. Aru saades oma veast, muutis ta oma olemust. Koheselt hakkasid tulema ka lahendused ning tänaseks on see teema juba päris hea. „On ülioluline, millele sa keskendud – kas lahendustele või probleemidele. Kui probleemile, siis loome seda probleemi aga juurde. Kui aga lahendusele, siis see ka saabub.”

On ülioluline, millele sa keskendud – kas lahendustele või probleemidele.

Head Uudised GoodNews