1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Terapeut Liis Kuurme: ole hoolikas oma sõnade ja mõtete valikus, sest just nendega lood omaenese tuleviku!
Terapeut Liis Kuurme: ole hoolikas oma sõnade ja mõtete valikus, sest just nendega lood omaenese tuleviku!

Terapeut Liis Kuurme: ole hoolikas oma sõnade ja mõtete valikus, sest just nendega lood omaenese tuleviku!

Liis Kuurme
Liis Kuurme

Kaasaegsel tehnoloogial ja inimese infovälja lugemisel põhineva TimeWaveri terapeut Liis Kuurme on üks neist inimestest, kes märkavad midagi erilist ja huvipakkuvat ka oma iganädalastel jooksuringidel kodulähedastel terviseradadel ja üheks selliseks märgiks on talle olnud rajale maalitud sõna “Oht” koos suunaviidaga. Liisi sõnul oli see esmalt ehmatav, nüüd aga vaatab ta seda juba muigega.

“Mind on läbi elu huvitanud see, miks mõned inimesed on üliettevaatlikud ja teised jällegi lähevad põlema, kui näevad potentsiaalset ohtu. Ühtpidi on meid lapsest peale manitsetud olema korralik ja ikka pigem ettevaatlik. Selleks on meil isegi märgid: kui keerad paremale, ootab Sind ees oht! Natukese aja pärast näed juba järgmist silti: kui keerad vasakule, ootab Sind ees oht! Seega on inimesele tänapäeva ühiskonnas tehtud kõik nii ohtlikuks, et tundub, nagu oleks elamine samuti ohtlik!” arutleb ta. Teistpidi on terapeudi hinnangul meie seas neid, kes ujuvad enamasti vastuvoolu – nad otsivad pidevalt võimalusi, kuidas enda elu huvitavaks teha, kuidas tulla välja mugavustsoonist, ja seda nimelt seepärast, et tunda ennast rohkem elavana! Neid ohud pigem tõmbavad.

Oht

Liis Kuurme ise usub, et mõlemad on äärmuslikud käitumismustrid, aga tõenäoliselt on õnnelikumad need, kes leiavad selle kuldse kesktee. Aga kas nad siis pööravad hoiatava sildi juures paremale või lähevad hoopis otse? Või pöörduvad nad hoopis tagasi, sest see on kindlam ja turvalisem?

“Kui ma vaatan oma väiksemat last, siis just tema on see kõige suurem õpetaja mulle olnud juba ligikaudu 4 aastat. Kui ma talle teinekord ütlen, et “ole ettevaatlik” või “vaata ette!” või hoopis “ära sinna astu!”, siis võite kolm korda arvata, mis peale minu sõnu juhtub! Jah, ta teeb täpselt seda, mida ma tal palusin mitte teha,” toob ta näiteks.

Terapeut ja ema usub, et ka Universumis kehtivad sarnased reeglid – kui me ütleme, et me ei taha haigust ja me ei soovi vaesust, siis Universum kuuleb nendest sõnadest vaid “haigus” ja “vaesus”. “Niisiis – ole hoolikas oma sõnade ja mõtete valikus, sest just nendega lood omaenese tuleviku! Teate ju küll – see on teie infoväljas!” selgitab ta. “Oma mõtete, tunnete, soovide, hirmude, unistuste ja uskumustega saame luua alati sellise reaalsuse, nagu soovime. Kuid õpime ise ja õpetame edaspidi ka oma järeltulevale põlvele seda, et mida elujaatavam, positiivsema lähenemise ja rõõmsamat energiat endas kandev sa oled, seda tugevamini toetab sind ka Universumi energia.”

 

Head Uudised GoodNews