1. Avaleht
  2. Hingele
  3. TAO Keskuses toimub stressi leevendamine valguse ja heli abil
TAO Keskuses toimub stressi leevendamine valguse ja heli abil

TAO Keskuses toimub stressi leevendamine valguse ja heli abil

8. veebruaril algusega 19.00 toimub TAO Keskuses stressi leevendamine ja aju aktiveerimine valguse ning heli abil. Korraldajad toovad Facebookis välja, et neile, kellele on raske meditatsiooni seisundisse sattuda pideva intellektuaalse või stressi koormuse tõttu, sobib see eriti hästi.

Denis Vinogradov. Foto: Marija Vie

Kuidas juhtida stressi?

Kuidas lahendada keerulisi ülesandeid tööl ja elus? Kuidas töötada efektiivselt ja mitte läbi põleda? Kuidas juhtida stressi? Kuidas suurendada õppimisvõimet ja mõtlemise kiirust? Kuidas saada kiireid ja efektiivseid lahendusi praegustele ülesannetele? Kuidas kaasata ennast ja elada rikkalikumat elu? Vastus on sündmuse korraldajate sõnul väga lihtne – tuleb välja astuda oma aju tavalistest mõttemustritest, hävitades harjumuste, mõttekäikude ja regulaarse stressi poolt kujundatud neuronite ühendused. „Aga see pole nii lihtne! Selleks kulub aega, vaeva ja järjekindlust. Kuid me kavatseme sellele palju aega pühendada! Inimesed otsivad alati tõhusaid ja lihtsaid lahendusi,“ lausuvad korraldajad.

Denis Vinogradov. Foto: Marija Vie

Gongi heli aitab leevendada stressi

Stressi leevendamiseks, kiirendamiseks ning aju aktiveerimiseks kasutavad korraldajad  gongi heli ja valgusvälkude innovaatilist meetodit. „Meetodi aluseks on heli füüsiline mõju organismile ja teaduslik avastus märgutulede võimest suurendada müeliini tootmist – ainet, mis vastutab neuronite isoleerimise eest ja elektrisignaalide kiirendamise eest,“ selgitavad korraldajad ja lisavad, et samuti aktiveerib valgeainet, mis juhib impulsse ühest ajupiirkonnast teise. See suurendab õppimisvõimet, kiirendab mõtlemisprotsessi, suurendab neuroplastilisust, vähendab stressi, ärevust ja mõjutab käitumist sarnaselt meditatsiooniga. Koos valgusstimulatsiooniga kasutavad korraldajad ka heliteraapiat.

Denis Vinogradov. Foto: Marija Vie

Gongid kui ühed võimsaimad heliteraapia vahendid

Korraldajad toovad välja, et gongid on ühed võimsaimad heliteraapia vahendid, mis kergesti viivad inimese transiseisundisse. See on võimalik tänu sellele, et gong, olles oma olemuselt idiofoon, suudab luua nn looduslikku valget müra laia spektri harmooniliste ülekõlade, peenete kõrge sagedusega ülekõlaritega, mis kaasnevad põhitooniga. Vibratsioonid sagedustel 4–7 Hz viivad binauraalsete võngeteni, avades ukse alateadvusesse, samal ajal sünkroniseerides aju poolkerasid, harmoneerides meeleseisundit, suurendades õnnehormoonide tootmist (serotoniin, dopamiin, endorfiin) ning käivitades ka iseenda reguleerimise, puhastamise ja taastamise protsessid rakutasandil. „See loob teie teadvusele supervõime. Just tasakaalus olekus mõlemas ajupoolkeras toimuvad need tähelepanekud ja leitakse efektiivsed lahendused, ning tekivad siseteadvused.“

Head Uudised GoodNews