1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. RÄÄGIME RÕÕMUST I Keily Kaikkonen: muusika on lihtne viis muuta igapäevaelu kvaliteeti
RÄÄGIME RÕÕMUST I Keily Kaikkonen: muusika on lihtne viis muuta igapäevaelu kvaliteeti

RÄÄGIME RÕÕMUST I Keily Kaikkonen: muusika on lihtne viis muuta igapäevaelu kvaliteeti

Hääletundja ja muusik Keily Kaikkonen astub 25. novembril üles Rõõmufestivalil Teras Beach sisehallis. Keily rõõmuallikaks on muusika ja läbi selle oma tunnete sügavuse väljendamine viisil, kuhu sõnad ei ulatu. Kõige võimsam on laulda koos – Keily sõnab, et koos lauldes me ühendume läbi oma hääle sellesse võimsasse ühisesse ruumi, kus meie hääled kohtuvad ja tekib võimendatud ühisteadvuse ruum, selline sügav kohalolu, ja sellest tekib ilus ja väestav energiaringlust, millest me siis kõik osa saame.

Koos lauldes me ühendume läbi oma hääle sellesse võimsasse ühisesse ruumi, kus meie hääled kohtuvad ja tekib võimendatud ühisteadvuse ruum.

Keily Kaikkonen. Foto: Erakogu

Muusikaga saab ellu positiivsust tuua igaüks

Keily usub, et muusikaga saab oma ellu positiivsust tuua igaüks. Et seda teha, soovitab ta kuulata teadlikult toetava sõnumi ja meloodiaga laule.

Head on ka mantrad jooga koolkondadest, mis olenemata sellest, kas me mõistame sisu või mitte, toimivad tema sõnul igal juhul.

Foto: Erakogu

Erinevate mantratega saab ligi tõmmata ja kutsuda oma ellu teadlikult erinevaid kvaliteete. Keily toob näite, et pannes Tiibeti mantra „Om mani padme hum“ peale, on sellel universaalne rahustav, puhastav ja närvisüsteemi korrastav toime.

See on hea lihtne viis, mida kaasa laulda kas autoga sõites või kodus koristades. Ja samuti toredad on lood, mille sõnum meid kõnetab ja tunneme, et vot seda lugu kuuldes läheb midagi sees liikuma ja justkui päike tuleb välja.

Muusikat saab kasutada enda toetuseks

Keily ütleb, et me saame väga lihtsatel viisidel muusikat targasti enda toetuseks ära kasutada.

Me saame väga lihtsatel viisidel muusikat targasti enda toetuseks ära kasutada.

Kui teadlikult valime just sellist muusikat, mida parasjagu vajame – kas hommikuti tempokamat tantsumuusikat, et meeleolu ja elujõudu tõsta või õhtuti hoopis kulgevat meloodilist õrna ballaadi, mis aitab lõdvestuda ja tulla päevategemistest maha lihtsalt kohalolusse ja olemisse.

Foto: Erakogu

Muusikaga saab Keily sõnul imepäraselt reguleerida oma sisemist seisundit – kiirendada või aeglustada, kuhu suunas parasjagu tarvis on.

Ta soovitab proovida või laste peal – on vaja riidesse panna ja õue minna, paned tempoka lastelaulu või on vaja õhtul magama sättida, paned rahuliku ühtlase mõmmilaulu peale. Tulemus on kiirelt nähtav!

„Kui midagi nii lihtsat ja kättesaadavat saab muuta meie igapäevaelu kvaliteeti, siis miks mitte see praktika kohe kasutusele võtta ja hakata läbi muusika oma elu positiivsemaks looma?“ ütleb Keily Kaikkonen.

Kui midagi nii lihtsat ja kättesaadavat saab muuta meie igapäevaelu kvaliteeti, siis miks mitte see praktika kohe kasutusele võtta ja hakata läbi muusika oma elu positiivsemaks looma?

  • Piletid Rõõmufestivalile saab osta Fienta.com!
Head Uudised GoodNews