1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Pädaste mõisas toimub kevadine elujõulaager
Pädaste mõisas toimub kevadine elujõulaager

Pädaste mõisas toimub kevadine elujõulaager

19.-22. märtsini toimub Muhumaal Pädaste mõisas kevadine elujõulaager, kus õpitakse, kuidas optimeerida teaduslike ja looduslike meetoditega keha ja meele toimimist.

Elujõulaager on osa mõisa Corpus+Spiritum üritustesarjast, mille eesmärgiks on pakkuda inimestele võimalusi oma keha ja vaimu tasakaalustamiseks loodusega, vähendada stressi ja leida sisemist rahu. Terviselaagrid toimuvad vaid paar korda aastas: varakevadel, kui elu Muhu saarel hakkab tärkama, ja varasügisel, kui vananaisesuvi kutsub mõtisklema ja sisemist rahu otsima.

Terviselaagrite eestvedaja, Pädaste mõisa ühe omaniku Martin Breueri sõnul on laagrite kontseptsioon loogiline jätk mõisa 25. tegutsemisaastale.

„Meie eesmärgiks on pakkuda külalistele üha uusi ja põnevaid võimalusi selle erilise „kuuenda meele“ leidmiseks, mis tänapäeva kiires elutempos on kaduma läinud. Paremat kohta kui Pädaste on selleks raske välja mõelda: keha ja meeli toidavad maaliline Muhumaa mets ja seda ümbritsev meri ning Põhjala saartest inspireeritud köök, mis baseerub hooajalisel maitsval toorainel,“ rääkis Martin Breuer.

Pädaste elujõulaagris algavad hommikud hingamisharjutustega, jooga ja jääkülma suplusega. Muhu maitsetest valminud hommiku-, lõuna- ja õhtusöögilaua katavad Alexanderi restorani peakokad Stefan Berwanger ja Achim Braitsch. Eesti ja välismaiste ekspertide eestvedamisel toimuvad harivad loengud enesearengu-, toitumise- ja terviseteemadel.

Kevadise elujõulaagri moderaatori, üleilmselt tuntud biohäkkeri ja Amazoni menukirjaniku Siim Landi sõnul saavad elujõulaagris osalejad kaasa vajalikud teadmised ja oskused, kuidas muuta igapäevaseid mõttemalle ja saada seeläbi parimaks versiooniks iseendast. Õpitavad tehnikad aitavad tugevdada immuunsüsteemi ja organismi vastupanuvõimet.

„On suur au anda oma panus selle kevadise elujõulaagri toimumisse. Biohäkkerina on minu rolliks anda osalejatele õiged teadmised ja tehnika meelte, keha ja ümbritseva keskkonna optimeerimiseks. Kõige igapäevastemaks biohäkkideks on näiteks tervislik toitumine, kaheksatunnine ööuni, vitamiinide võtmine ja füüsiline koormus, aga ka talisuplemine, saunas käimine ja mediteerimine ehk kõik, mis mõjutavad positiivselt keha- ja meelteseisundit. Just kõike seda teeme üheskoos ka laagri nelja päeva vältel Pädaste mõisas,“ sõnas Land.

Laagris löövad kaasa biohäkker Siim Land, Austraaliast pärit hingamiskoolitaja Leigh Ewin, funktsionaalse meditsiini pioneer Triin Eller, personaaltreener ja joogaõpetaja Ave Lao ning spaaterapeut ja joogaõpetaja Meelis Sikk. Loengud toimuvad inglise keeles.

Laagri teisel päeval valmistavad osalejad Pädaste mõisa restorani peakokaga Muhu metsades vabas õhus eksklusiivse õhtusöögi, kasutades vaid ümbritsevas looduses leiduvaid ande.

Järgmised Corpus+Spiritumi terviselaagrid Pädastes toimuvad juba sügisel: joogalaager septembris ja sügisene elujõulaager oktoobris.

Head Uudised GoodNews