1. Avaleht
  2. Hingele
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO! Vanad naised jagavad tarkust
MOTIVATSIOONIVIDEO! Vanad naised jagavad tarkust

MOTIVATSIOONIVIDEO! Vanad naised jagavad tarkust

„Ma ei tea, kas ma saaksin hakkama, kui oleksin praegu noor naine,” alustab üks vanaproua Facebookis postitatud videot, kuhu on kogutud eakate naiste mõtted.

„Kõikide nende asjade juures, mis praegu on – võimalused, tehnoloogia -, võiks ju arvata, et meie maailm on naudingutemaailm, aga on kahjuks hoopis üks survemaailm: meil lasub surve olla ideaalne ema, ideaalne naine, ideaalne sõber, olla edukas, boss, juht,” jätkavad tema mõtet teised naised.

„Kui ma saaks minna ajas tagasi, ei koostaks ma nimekirja asjadest, mida tahan teha, vaid asjadest, mida ei tohiks teha,” sõnab üks vanadaam.

„Me võtaks aega tunda mõnu asjadest, mille kohta praegu mõistame, et need on kõige olulisemad: pikendada „head ööd”-musisid, selle asemel, et vinguda varajase ärkamise pärast; kaisutada lapsi, enne kui nad said liiga suureks, et neid hoida; veeta veel 5 minutit tantsuplatsil ajal, kui jalad olid piisavalt tugevad, et meid kanda,” õhkavad teised.

„Me ei mõtle seda, et me peaks lõpetama võitlemise ühtsuse nimel. Meie põlvkond oli selline, kus põletati rinnahoidjaid, kuid me polnud kunagi läbipõlemisohus,” täpsustavad daamid. „Ei, jutt käib lihtsalt meist kui inimolenditest. Kõige tähtsam on lihtsalt olla. Kaotada end hetkesse, olla maailmaga rahujalal, enda vastu lahkem, lahkem teiste vastu, võimeline lahti laskma ja uhke selle üle.”

„Uskuge meid, kui me oleksime praegu noored naised, veedaksime rohkem aega, et lihtsalt olla, mitte teha,” lõpetavad prouad.

Head Uudised GoodNews