1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. JUHTIDELE I John C. Maxwell: inimeste arendamine annab juhile võime juhtida suuremalt
JUHTIDELE I John C. Maxwell: inimeste arendamine annab juhile võime juhtida suuremalt

JUHTIDELE I John C. Maxwell: inimeste arendamine annab juhile võime juhtida suuremalt

Eesti finantsharidusettevõte Starfish Academy ja The John Maxwell Co USA-st korraldavad 29. jaanuaril juba 6. korda iga-aastast liidrite tippsündmust ja uue ajastu konverentsi LIVE2LEAD: Estonia.

See on üritus liidritele ja meeskondadele ning toetab liidri- ja enesejuhtimise oskusi ja ettevõtlikkust, laiendab silmaringi, inspireerib ja harib ning annab positiivse energiasüsti uude aastasse. John C. Maxwell on USA-s tuntud juhtimisekspert, dünaamiline kõneleja ja autor, kes on müünud üle 18 miljoni raamatu.

Raamatus “Juhtimise viis taset” rõhutab Maxwell inimeste arendamise olulisust. Avaldame raamatust katkendi.

Inimeste arendamine annab juhile võime juhtida suuremalt

Paljud juhid ei taha jagada vastustust teistega, sest nad ei taha sugugi oma võimu ära anda. Aga kui sa jagad juhtimist teistega, siis ei võta see sinult tegelikult midagi ära. Pigem see hoopis annab sulle midagi, mida sa võid saada ainult teiste arendamise kaudu: see annab sulle aega tagasi. Kui sa arendad inimesi ja võimestad neid juhtima, avardub nende tegevusvaldkond ja sinu oma samuti. Aga ühtlasi vabaned sina tegema tähtsamaid asju, mille seast kõige olulisem on sageli mõtlemine, visiooni sõnastamine ja strateegia paikapanemine.

Paljud juhid ei taha jagada vastustust teistega, sest nad ei taha sugugi oma võimu ära anda. Aga kui sa jagad juhtimist teistega, siis ei võta see sinult tegelikult midagi ära.

Juhid vajavad alati rohkem kvaliteetset mõtlemisaega. Aga kuna enamik juhte kaldub tegutsemisse, siis sageli ei ole neil sellist mõtlemisaega. Kui sa arendad teisi juhte ja võimestad neid juhtima, siis võtavad nad üle töö, mis oli enne sinu oma, ja sina saad kasutada vabanenud aega selleks, et viia oma meeskond või organisatsioon uuele tasemele. Sellest on kasu kõigile.

Kui sa arendad teisi juhte ja võimestad neid juhtima, siis võtavad nad üle töö, mis oli enne sinu oma, ja sina saad kasutada vabanenud aega selleks, et viia oma meeskond või organisatsioon uuele tasemele.

Inimeste arendamine pakub suurt isiklikku rahuldust 

Suurim rahuldus elus tuleb teistele andmisest. Kõige väärtuslikumana tunneme ennast siis, kui me iseennast unustame ja keskendume teistele. Me oleme sageli inimestele kõige lähemal siis, kui aitame neil kasvada. Teistel kasvada ja areneda aitamine toob juhile suurt rõõmu, rahuldust ja energiat.

Kui sa investeerid inimestesse, muutuvad nad jäädavalt. Ja sina samuti. On võimatu aidata teisi, aitamata ka ennast.

Head Uudised GoodNews