1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. MIKS JOOGA? Põhjused, miks tegeleda joogaga
MIKS JOOGA? Põhjused, miks tegeleda joogaga

MIKS JOOGA? Põhjused, miks tegeleda joogaga

Joogas on keskendumine kõige alus. Jooga valgustab sinu seesmist ja välist olemust, kõrvaldab kaosest tekkinud tarbetu müra ning loob tasakaalu. Jooga suunab inimest teadlikult muutuma, võimaldades keskenduda isiklikule arengukasvule. Joogale saab tugineda igal ajal, õnneliku või õnnetuna, kurva või rõõmsana.

“Elus on hetki, mis on hingematvalt valusad. Elus on hetki, kui oled tohutult õnnelik. Elus on hetki, kui tuleb kiirelt otsustada. Jooga on esmaklassiline juhendaja inimese elutee iga tahu kujundamisel,” ütleb raamatu “Miks jooga?” autor Anneli Rumm.

“See raamat põhineb isiklikel kogemustel ja püüab vastata küsimusele, miks ja kuidas jooga muudab ning mõjutab inimese olemust. Minu joogateekond sai alguse rohkem kui 20 aastat tagasi terviseprobleemi tõttu, mis vaikselt süvenedes ajendas mind suure pühendumusega õppima müstilisi teadmisi joogakoolis. Sellest peale muutus nii minu tervis kui ka elu jäädavalt paremuse suunas. Olen vaimsel teel kõndija ja avastaja ning jooga oma müstiliste õpetustega on olnud mulle suurepäraseks suunajaks inimese olemuse avastamisel,” lisab autor.

Heade uudiste portaal avaldab raamatust katkendi, mis räägib jooga kasulikkusest.

Jooga kasulikkus

Jooga mõjutab inimese tervisliku seisundi paranemist ja enamgi veel – joogal on tugev mõju inimese vaimse tasandi ergastamisel.

Jooga on teadus, mis õpetab inimest elama teadlikult ning see muudab põhjalikult inimese teadvust, mille kaudu avaneb meie tõeline hing ja olemus.

Jooga on olemuselt lihtne, kuid alustades selle praktiseerimist, muutub ta üha raskemaks, sest me hakkame tajuma ja mõistma oma olemust sügavuti ning inimese füüsiline keha ei toimi alati kooskõlas meele olemusega.

Jooga aitab vabaneda pahedest, negatiivsusest, halbadest mõtetest, ükskõiksusest, kadedusest, agressiivsusest ning halvast eluhoiakust. Tulemusena terveneb inimene mõtteviis, väheneb omakasupüüdlikkus, tekivad alused selleks, et olla, tunda, väljendada ning käituda igati inimväärikalt – mõista ennast ja teisi.

Jooga õpetab järgima oma seesmist mina. Aja möödudes tunneb inimene jooga sügavat tähenduslikkust, see muudab ta tervise paremaks ja enesetunde rahulolevaks.

Jooga aitab vabaneda pahedest, negatiivsusest, halbadest mõtetest, ükskõiksusest, kadedusest, agressiivsusest ning halvast eluhoiakust.

Siin on 21 põhjust, miks joogaga tegeleda 

  1. Jooga muudab keha paindlikuks ja graatsiliseks
  2. Jooga tugevdab immuunsüsteemi
  3. Jooga parandab keskendumisvõimet
  4. Jooga suurendab heaolutunnet
  5. Jooga parandab keha tervislikku seisundit
  6. Jooga lõdevastab lihaseid
  7. Jooga vabastab keha pingetest
  8. Jooga puhastab keha toksiinidest
  9. Jooga alandab kehakaalu
  10. Jooga tugevdab ja suurendab lihaste toonust
  11. Jooga parandab vereringet ja südame tervist
  12. Jooga aitab säilitada nooruslikkust
  13. Jooga alandab stressi
  14. Jooga parandab unekvaliteeti
  15. Jooga arendab intuitsiooni
  16. Jooga leevendab muresid
  17. Jooga tasakaalustab keha ja meele sünkroonsust
  18. Jooga parandab intellektuaalset võimelust
  19. Jooga muudab inimese olemust paremuse suunas
  20. Jooga õpetab hindama iseennast
  21. Jooga annab elule uue mõtte

Raamatu saab tellida Looduse Elujõud e-poest!

Head Uudised GoodNews