1. Avaleht
  2. Hingele
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO I Viis õppetundi rasketest aegadest
MOTIVATSIOONIVIDEO I Viis õppetundi rasketest aegadest

MOTIVATSIOONIVIDEO I Viis õppetundi rasketest aegadest

Kui me ei õpi rasketest aegadest meie elus, siis meil ei ole kunagi võimalik nendest edasi liikuda. Kui me ei saa oma õppetundi, siis on see peaaegu kindel, et ajalugu kordab end teatud viisil.

Kui asjad ei lähe plaani järgi, kui elu põhjustab meile väljakutseid ja raskusi,  on alati olemas peidetud õnnistus ja alati tugev õppetund. See ei pruugi olla meie süü,  mõnikord juhtub asju, mis on tõesti meie kontrolli alt väljas, kuid kui me suudame seda olukorda vaadata objektiivselt, siis on võib olla võimalik näha ala, kus me oleksime võinud teha paremini,  kus me oleksime saanud rohkem pingutada, mõju oleks olnud vähem kahjulik. Mis iganes ka juhtus, mida iganes sa läbi teed, kasuta seda enda arendamiseks. Kasuta seda, et kasvada tugevamaks inimesteks, kasutada seda, et aidata teisi, kes võivad läbida sarnast väljakutset.

Siin on viis õppetundi, mida me rasketest aegadest peaks meeles pidama.

  1. Enda kallal töötamine toimib

Rasketel aegadel me näeme, kes on tõesti enda kallal tööd teinud ja kes mitte. Iseenda kallal töötamine ei garanteeri seda, et halvad asjad ei juhtu sinuga, kuid on kindel, et olenevalt sinu reageerimisest nendele sündmustele, on kindlasti paremad kui neil, kes ei ole enda kallal tööd teinud. Rasketel aegadel on see olulisem kui kunagi varem, me reageerime kohast, kus on rahu ja selgus, see tuleneb hirmust ja paanikast ja siinkohal astubki sisse iseendaga töötamine. Need, kes on teinud igapäevaseid töid meditatsiooni-ja mõttetavades, on paremas kohas, et teha paremaid otsuseid. Need, kes harjutavad iga päev tänulikkust, on paremas kohas, et seista vastu nende ümber voolanud negatiivse energia kasvule. Need, kes on teinud tööd enda arendamisega, on palju paremas kohas, et teha tugevamaid valikuid raskel ajal. Kui sa pole endaga tegelenud, siis nüüd oleks fantastiline aeg alustada, ära aja seda mõtet oma peast välja, ära nühi seda vaiba alla. Kui sa pole hetkel oma mõtetega head kohas ega pole teinud tööd, mis tegelikult loeb, küsi endalt, kas sa tahad sellisel viisil elamist jätkata. Kas sa tahad neid tundeid kogu oma elu jooksul tunda? Aga järgmine kord, kui midagi juhtub? Kas sa tahad olla vaimselt ja emotsionaalselt tugevam? Kui tahad, siis pühenda end igapäevasele enesega tegelemisele, tee seda juba tänasest, kirjuta üles endal “mis ka ei juhtuks” praktikad, harjuta igal hommikul tänulikkust, meditatsiooni, loe midagi positiivset. Kõik, mida sa tead, teeb sinust parema ja tugevama inimese. Kirjuta see üles ja luba endale, et sa pühendud sellele, et sa ei tunne end enam kunagi halvasti.

  1. Mõned inimesed ja asjad ei ole olulised

Teatud ajad võivad olla õnnistuseks mitmel erineval viisil. Üks nendest asjadest on märgata seda, millele me anname oma meeles liiga palju aega ja emotsioonid, mis ei ole kunagi tegelikult olulised olnud. Me märkame neid, kes on alati meie jaoks olemas, neid, kes tõesti hoolivad ja võib-olla ka neid, kes ei hooli. Me märkame neid, kes leiavad meie jaoks aega ja neid, kes ei leia seda aega. Võta üks vaikusehetk ja küsi endalt, mis on see, mis on minult võtnud liiga palju energiat, mis pole tegelikult oluline? Võib-olla on aeg teha mõned muudatused, et vähendada või kõrvaldada need asjad parema elukvaliteedi nimel?

  1. Mõned inimesed ja asjad on tähtsad

Me peame välja näitama, et me oleme sellest teadlikud ja väärtustame seda. Vastupidiselt eelmisele punktile võivad rasked ajad panna meid mõistma, kellest ja millest me tegelikult hoolime. Kelle juurde me rasketel aegadel pöördume? Keda me oleme valmis kaitsma? Kelle jaoks me teeksime kõike, vahet pole kui suur torm on? Kes teeks meie jaoks kõike? Millised kired välja tulevad, mis teevad meid sellisel ajal paremaks ja tugevamaks? Mis teeb meil tuju paremaks, vahet ei ole, mis ka ei toimuks? Need asjad loevad. Leia enda jaoks vaikne hetk ja küsi endalt neid küsimusi. Usalda vastuseid. Võibolla sul on vaja oma lähedastele öelda, et and on sulle olulised, et sa oled neile tänulik. Võibolla on sul vaja teha oma elus teatud muutuseid, et lukustada oma ellu need olulised asjad, asendades nendega need asjad, mis ei ole nii väga olulised.

  1. Asjad peavad muutuma!

See on suur asi, sest rasketel aegadel me teame kõik, et asjad peavad muutuma, aga enamik inimesi ei suuda neid muudatusi ellu viia. Halvad harjumused ja hirm hoiavad meid mineviku vangistuses, mis ainult garanteerib, et neid asju kordub ka tulevikus. Miski ei muutu pikaajaliselt, kui sa ei muuda kõike, mis vajab muutmist. Ootus, et sinu olukord muutub, kui sa ise ei muutu, on hullumeelsus. Pühendu iseenda arendamisele, et luua selline elu, mida sa vajad. Pühendu sellele kohe ja pühendu sellele kui igapäevasele praktikale. See peab olema sinu uus identiteet, vana sina peab surema, et saaks sündida uus.

  1. Ka see möödub

See on raske, kui sul on hetkel elus käimas stressirohke aeg, aga kui sa vaatad tagasi enda ja nende inimeste elule, keda sa tead, siis sa tead, et kõik möödub. Head ajad ei kesta igavesti ja ka halvad mitte. Usu, et see aeg möödub. Tea, et see möödub ja alusta tööd iseendaga kohe, et mitte ükski hetk sinu elus ei saaks sinu vaimset seisundit muuta.. Tööta enda kallal, et mitte ükski olukord, ükski sündmus, ükski asjaolu ei saaks muuta seda, kuidas sa end oma elus tunned. Liigu edasi optimistlikkusega ja usuga oma südames.

Head Uudised GoodNews