1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Miljonäri mõtteviisi saladused: miks sul pole mõtet üritada negatiivse suhtumisega inimesi muuta?
Miljonäri mõtteviisi saladused: miks sul pole mõtet üritada negatiivse suhtumisega inimesi muuta?

Miljonäri mõtteviisi saladused: miks sul pole mõtet üritada negatiivse suhtumisega inimesi muuta?

Harv Ekeri raamat “Miljonäri mõtteviisi saladused” on kiirtee teadmistest, mis viinud tippu lugematul hulgal inimesi, kes neid põhimõtteid enda elus teadlikult kasutanud on. Nende põhimõtete alusel tehtud koolitused on aga tänaseni ühed enim müüdud maailmas.

Foto: Shutterstock.com

Rikkad samastuvad positiivsete ja edukate inimestega. Vaesed samastuvad negatiivsete ja saamatute inimestega.

Edukad inimesed võtavad teisi edukaid inimesi kui motiveerimisvahendeid. Nende jaoks on teised edukad inimesed eeskujud, kellest õppida. Nad ütlevad endale: “Kui nemad saavad sellega hakkama, saan ka mina.” Eker rõhutab, et jäljendamine üks inimeste peamisi õppimisviise.

Rikkad on tänulikud oma edukatele eelkäijatele, sest tänu sellele on neil nüüd teada, millist raha ja edu märki jäljendada, et oma edu lihtsamini saavutada. Milleks jalgratast uuesti leiutada? Edu saavutamiseks vajalikud meetodid on ammu kindlaks tehtud ja need tööavad peaaegu kõigi puhul, kes neid kasutavad.

Rikkad on tänulikud oma edukatele eelkäijatele, sest tänu sellele on neil nüüd teada, millist raha ja edu märki jäljendada, et oma edu lihtsamini saavutada.

Foto: Shutterstock.com

Järelikult on rikastumise kiireimaks ja lihtsaimaks viisiks õppida, kuidas rikkad, kes on rahategemise meistrid, seda mängu mängivad. Eker selgitab, et eesmärk on jäljendada nii nende sise- kui ka välisstrateegiaid. See on ju loogiline: kui sa tegutsed täpselt samamoodi ja sul on samasugune mõtteviis, siis on ju vägagi tõenäoline, et sa saad samu tulemusi. Täpselt niimoodi käitusin ka mina ja just sellest kogu see raamat räägibki.

Vastupidiselt rikkale hakkab vaene, kui kuuleb teiste inimest edust, neid arvustama, kritiseerima ja mõnitama – ühesõnaga ta üritab neid maatasa teha. Mitut sellist inimest sa tunned? Mitu sellist inimest sinu suguvõsas on? Küsimus on lihtsalt selles, et mida on sul õppida või kuidas saad imetleda inimest, keda sa halvustad?

Foto: Shutterstock.com

Energia kandub edasi

Eker kirjutab, et alati kui talle tutvustatakse ülimalt rikkaid inimesi, korraldan ta nii, et taltekiks võimalus nendega omavahel suhelda. “Ma tahan nendega rääkida, saada aru nende mõtteviisist, vahetada telefoninumbreid, ja kui meil on veel midagi ühist, siis tahan tõenäoliselt saada nendega heaks sõbraks,” selgitab ta. “Võib-olla arvad nüüd, et teen valesti, eelistades suhelda vaid rikaste inimestega, ja soovitad mul hoopis vaestega sõbrustada? Mitte mingil juhul! Nagu ma olen juba rääkinud, kandub energia edasi ja seetõttu pole mul mingit soovi vaeste energiaga kokku puutuda!”

Kui Eker raadios intervjuud andis, helistas sinna üks naine ja küsis väga hea küsimuse: „Mida ma peaksin tegema, kui ma olen positiivne ja tahan areneda, aga mu abikaasa on pessimist? Kas peaksin ta maha jätma? Või peaksin üritama teda muuta?“ Eker selgitab, et seda küsimust esitatakse talle nädalas sadu kordi. Peaaegu kõik küsivad sama: „Mida teha, kui mu lähedased ei poolda sellist enesearendamist ja isegi halvustavad mind sellepärast?“

Eker selgitab, et esiteks, sul pole mõtet üritada negatiivse suhtumisega inimesi muuta või neid meie kursustele tirida. See pole sinu ülesanne. Sinu ülesanne on kasutada õpitut iseenda ja oma elu paremaks muutmiseks. Ole eeskujuks, ole edukas, ole õnnelik ja võibolla näevad nad lõpuks valgust (sinus) ja tahavad sellest osa saada. “Nagu ma juba mainisin, kandub energia teisele edasi. Pimedus hävib valguses. Inimesed peavad kõvasti vaeva nägema, et valgusest ümbritsetuna endiselt „pessimistlikuks“ jääda. Sinu ülesanne on lihtsalt iseendaks jääda. Ja kui nad otsustavad sinu saladuse kohta küsida, räägi neile,” kirjutab ta.

Sul pole mõtet üritada negatiivse suhtumisega inimesi muuta või neid meie kursustele tirida. See pole sinu ülesanne. Sinu ülesanne on kasutada õpitut iseenda ja oma elu paremaks muutmiseks. Ole eeskujuks, ole edukas, ole õnnelik ja võibolla näevad nad lõpuks valgust (sinus) ja tahavad sellest osa saada.

Raamatu saab tellida kirjastuse Million Mindset e-poest!

Head Uudised GoodNews