1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Mariliis Lukk esitleb raamatut “Väljapääs minevikust. Anna oma ELULE uus võimalus”
Mariliis Lukk esitleb raamatut “Väljapääs minevikust. Anna oma ELULE uus võimalus”

Mariliis Lukk esitleb raamatut “Väljapääs minevikust. Anna oma ELULE uus võimalus”

21. septembril esitleb Solarise Apollos Mariliis Lukk oma uut raamatut „Väljapääs minevikust. Anna oma ELULE uus võimalus“. Autor räägib raamatu loomeprotsessist, lugudest raamatus, emaks olemisest ja lapsekasvatusest üldiselt.

Mariliis Lukk. Foto: Anni Allmere

Vestlust viib läbi 4 lapse ema ja naiste liikumisnõustaja Riina Arund, kohapeal on fotograaf Kai Kuusik-Greenbaum, muusikalist meeleolu loob Viivika Viickberg.

Raamat neile, kellele tundub, et minevik takistab neid elamast soovitud elu

Raamat annab näpunäiteid läbi ehedate ja päris elu lugude, kuidas on võimalik välja tulla väga keerulisest minevikust ning seljatada elus toimunud kurvad ja rasked sündmused.

Autor ütleb, et see raamat on mõeldud kõigile, kellele tundub, et minevik takistab neil elamast elu, mida nad tegelikult sooviksid, takistab olemast naine ja ema, kes nad tegelikult olla sooviksid.

Raamat on mõeldud kõigile, kellele tundub, et minevik takistab neil elamast elu, mida nad tegelikult sooviksid, takistab olemast naine ja ema, kes nad tegelikult olla sooviksid.

Ausalt endale otsa vaadates kirjeldab Mariliis Lukk oma teekonda, sealhulgas, kuidas vägivaldne lapsepõlv muutus üleüldiseks vihkamiseks, kuniks saabus pööre.

Algas teekond täieliku andestamiseni, teadlikult elamiseni, koduni, kus tema kolmel lapsel on turvaline kasvada.

Lisaks isiklikele lugudele on raamatus autori kümne enesearenguaasta jooksul kogutud teadmised ja praktilised harjutused, mis pakuvad võimaluse oma valusa minevikuga mitte ainult toime tulla, vaid sellest terveneda, see oma kasuks pöörata.

„Mis sinu elus peaks juhtuma, et sa julgeksid oma elu päriselt muuta ja otsustada olla õnnelik?“ küsib autor.

Foto: Anni Allmere

Pühendunud naiste ja emade toetamisele

Mariliis Lukk on on kolme lapse ema, kes on pühendunud naiste ja emade toetamisele. Ta on loonud Eesti esimese emasid ja naisi ühendava virtuaalse kogukonna “Õnnelik naine, õnnelik ema”, mis koondab enesearengut hindavaid emasid ja naisi. Samanimelistel inspiratsioonipäevadel internetis on olnud kümneid tuhandeid vaatajaid. Tema asutatud Pesapuu Perekeskus pakub lapsevanematele tuge iseenda ja lapse arengut toetavate veebiloengutega.

Head Uudised GoodNews