1. Avaleht
  2. Hingele
  3. LIHTSAD JÕULUKAUNISTUSED! Kuus uskumatult lihtsat isetehtud jõulukaunistust
LIHTSAD JÕULUKAUNISTUSED! Kuus uskumatult lihtsat isetehtud jõulukaunistust

LIHTSAD JÕULUKAUNISTUSED! Kuus uskumatult lihtsat isetehtud jõulukaunistust

jõulud6Jõulud on juba ukse taga. Enne aga, kui pühi päriselt nautima hakkame, tuleb luua õige õhustik ja meeleolu ning kanda hoolt, et meie kodud näeksid välja piisavalt kutsuvad ja hubased, et jõuluvanal tekiks soov läbi astuda.

Kui sa ei taha enam kulutada raha jõulukaunistustele või kui tahad sel aastal pühadeaega põhjalikumalt nautida, tehes jõuluehted ja -kaunistused päris ise, toome lugejateni mõned kasulikud nipid.

Piparkoogivormid täiesti uues rollis

Kas sulle meeldivad piparkoogid, küpsised ja präänikud? Sellisel juhul on sul köögis ilmselt ka suur varu küpsise- ja piparkoogivorme Kui piparkoogid valmis, on aeg kasutada koogivorme jõulukaunistuste meisterdamiseks. Kuidas küll?
Selleks vali mõned vahva kujuga piparkoogivormid, mähi neile ümber riideriba, kinnita paela otsad teibiga ja sul ongi ideaalsed jõuluehted, mida võib riputada kuuse külge, köögiaknale või ükskõik kuhu mujale. Eriti piduliku meeleolu loomiseks kasuta pidulikes värvitoonides riideribasid: punast, rohelist, hõbedast, kuldset ja valget.

Ütle välja, mis sul meeles mõlgub 

Kas soovid muuta jõulupuu väga isiklikuks kogemuseks? Sel juhul kaunista see oma isiklike pühademõtete ja soovidega. Võid kirjutada midagi igale pereliikmele, võid lisada õpetussõnu või lihtsalt pereliikmetele meelde tuletada, et piim on otsas ja seda tuleks juurde osta.
Vaja pole muud kui väikesi puutükke või -plaadikesi, mida saad pihustatava tahvlivärviga katta. Kui puutükk on kuivanud, puuri sellesse auk, kinnita riputusaas ja kirjuta kriidiga puutükile kõik pidumõtted, mis aga pähe tulevad.

Anna kõigile teada, et pead pühi

Pühade pidamine on kena komme ja kõik võiksid seda teha. Kui su naabrid ei vaeva ennast kuigi palju kodu kaunistamisega, võid saata neile veidi pühadehõngu ning muuta oma kortermaja ilme ja õhkkond pidulikumaks.
Selleks lõika paksust paberist välja suured ehtemotiivid, kaunista need mustriliste paberite, litrite, helmeste ja kõiksugu muu kraamiga, mida aga fantaasia võimaldab, ning riputa ehted aknast välja, et neid oleks väljast näha. Kui see tehtud, kaunista aken pealtpoolt kuuseokstega, et pilt oleks täiuslik.

Kasuta vanaema õpetusi 

Kas vanaema oli suur tikkimisfänn ja õpetas ka sind tikkima? Kui nii, siis on praegu ülim aeg toona õpitud oskust kasutada ja meisterdada armsaid jõulukaunistusi, mis loovad kodus nii hubase retrohõngulise meeleolu.
Vaja läheb vaid mõnda tikkimisraami. Kasuta tikandi alusena erksavärvilist linast vms kangast ja tiki valge niidiga kangale lumehelves või täht. Kui see tehtud, riputa tikkimisraamid jõulupuule või kaunista nendega muid kohti kodus. Lisanipp: et tikkimisraami rõngad kindlalt koos püsiksid, kasuta rõngaste servade kinnitamiseks kuuma liimi.

Kingitusi ei ole kunagi liiga palju 

Sellega on vist küll kõik nõus. Kui oled suur kingifänn ja sul ei saa neist kunagi küllalt, on järgmine ehteidee sinu jaoks kindlasti parim. Võid kasutada neid üliarmsaid minikingipakke jõulupuu kaunistamiseks või panna neid kodus igale poole, et luua eriliselt pidulik meeleolu.
Vaja läheb ainult paksu pakkimispaberit, millest tuleb välja lõigata karbi pinnalaotus ja siis see väikeseks kuubikuks voltida. Karbikese pealmisele küljele tuleb teha ka väike auguke, et kingitusele riputusnöör külge siduda, ja kui oled eriti osav meisterdaja, seo pakikestele ka pael ümber.

Sel aastal saab igaüks oma jõuluvana

Kas sulle meeldib jõuluvana kohe hirmsasti? Kui jah, siis tuleb teha nii, et ta tunneks end sinu kodus teretulnuna, ja siinkohal ei räägi me vaid pelgast piimast ja küpsistest. Aeg on viia oma kodu kõigi inimeste ühe lemmiktegelasega tõeliselt ühele lainele.
Vaja läheb punast ja valget vilti, kääre, õmblusmasinat ja paari tundi aega. Esiteks mõõda ära söögilaua toolileenid. Siis lõika punane vilt ristkülikukujulisteks tükkideks, nii et need sobivad tooli seljatoega, siis lõika nelinurga ülemine osa kolmnurgakujuliseks. Võta kaks sellist tükki ja õmble omavahel servadest kokku. Lõika valge vilt sama laiusega ribadeks nagu punane vilt ja õmble valge riba punase vildi alumise otsa külge – nii saad suure jõuluvana mütsi kujulise toolikaunistuse.
Lõika valge vilt pikkadeks ribadeks ja meisterda nendest tutt, mis kinnita kolmnurga tippu. Nüüd ei ole vaja teha muud kui tõmmata jõuluvana mütsid söögilaua toolide seljatoele „pähe” ja nautida tõelist jõuluvanaküllust oma söögitoas!

Allikas: Dormeo 

Head Uudised GoodNews