1. Avaleht
  2. Hingele
  3. KUULA RAADIO ELMARIT I Merlin Vask: me kõik oleme ainulaadsed ja see on ilus!
KUULA RAADIO ELMARIT I Merlin Vask: me kõik oleme ainulaadsed ja see on ilus!

KUULA RAADIO ELMARIT I Merlin Vask: me kõik oleme ainulaadsed ja see on ilus!

Raadio Elmari hommikujutus rääkis kiire muutuse terapeut ja südametervendusterapeut Merlin Vask, et paljud inimesed on hädas kompleksidega ja soovivad palju vastata kellegi teise ootustele ja normidele. Palju on ka piire ja uskumusi lapsepõlvest, näiteks tihtipeale tuntakse, et ei olda endaga rahul sellisena nagu ollakse ning kantakse maske, julgemata olla nemad ise. Tähtis on aga, et elaksime elu nii nagu ise soovime. “Võta jõulude ajal rahulik hetk ja küsi endalt, kelle elu sa oled? Kelle ootuste kohaselt ja kelle heakskiitu sa ootad?” soovitab ta.

Edu võti on see, kui kiiresti tõuseme pärast kukkumist püsti

Merlin räägib, et kui me sünnime siia ilma väikeste beebidena, usume täielikult, et oleme väärt armastust, tähelepanu, hoidmist, hoolimist ja et saavutame kõik. Beebid ei mõtle, et ei saa hakkama kõndimise, rääkimise ja söömisega. Ka kui nad kukuvad, üritades kõndida, proovivad nad uuesti.

Mingil hetkel tekivad meil aga mõttemustrid, et niikuinii ei tule midagi välja ja mure selle üle, mida teised mõtlevad. Aga edu võti ei ole see, et me ei kuku, vaid selles, kui kiiresti püsti tõuseme ja edasi liigume.

Merlin ütles ka, et me kõik oleme tegelikult ainulaadsed ning see on rikastav, kui inimesed on erinevad – see on ilus ja inspireerib ka teisi tegelema asjadega, mis neile meeldivad. Kui inimene hakkab tegelema sellega, mis talle meeldib, läheb nägu naerule, silmad säravad ja see sära, energia ja eredus tõmbab inimesi ja on neile nagu valgus.

Me kõik oleme tegelikult ainulaadsed ning see on rikastav, kui inimesed on erinevad – see on ilus ja inspireerib ka teisi tegelema asjadega, mis neile meeldivad.

Mustritest vabanemine nõuab tööd, aga on seda väärt

Mustritest vabanemine on Merlini sõnul töö iseendaga, aga see on tänuväärne töö. Kui muretsed liialt selle üle, mida teised sinust arvavad, tasub endale öelda, et mis siis, et teised nii arvavad, see on nende isiklik arvamus!

Kõige olulisem arvamus maailmas on minu enda arvamus minu kohta, teiste arvamus ei puuduta mind, mina elan oma elu!” soovitab ta asendada sellise mõttemustriga.

Tasub hoida fookus sellel, mis sulle meeldib, suunata sellele tähelepanu ja aju saab aru, et see on sulle oluline, sa hakkad neid hetki oma päevades märkama aina rohkem!

Kui muretsed liialt selle üle, mida teised sinust arvavad, tasub endale öelda, et mis siis, et teised nii arvavad, see on nende isiklik arvamus!

KUULA RAADIO ELMARI INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews