1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. SÜDAMEGA TERAPEUT I Merliis Sulg – terapeut, kelle südameasjaks on aidata inimestel leida oma tõeline olemus
SÜDAMEGA TERAPEUT I Merliis Sulg – terapeut, kelle südameasjaks on aidata inimestel leida oma tõeline olemus

SÜDAMEGA TERAPEUT I Merliis Sulg – terapeut, kelle südameasjaks on aidata inimestel leida oma tõeline olemus

Merliis Sulg on holistiline terapeut, nõustaja, naine, ema, kelle südameasjaks on aidata inimestel leida oma tõeline olemus, rahulikkuse kese, elujõud ja julgus elada just seda elu, mida hing ja süda ihkavad. “Mulle meeldib näha inimesi arenemas, neid inspireerida ja toetada muutuste tegemisel, kasvõi väikeste, et nende elu saaks olla just selline nagu nad alati unistanud ja soovinud on,” ütleb ta ise.

Teiste aitamiseks on vaja eelkõige mõista ennast

Merliis räägib, et alustas endast ja püüdles elus edasi, koges ja õppis Elu, kuni jõudis sügava tundmuseni, et teiste aitamiseks on vaja eelkõige mõista ennast, armastamiseks on vaja armastada ennast, uskumiseks on vaja uskuda endasse, õnne kogemiseks on vaja endale õnne lubada ja rahulolu saavutamiseks tunda end iseendaga rahulolevana.

“Seetõttu tean, et oma klientide parimaks mõistmiseks ja aitamiseks ei piisa vaid haridusest. Iseenda sügavuti tunnetamine ja mõistmine aitab tõeliselt näha ka teisi inimesi enda ümber. Mina leian oma inspiratsiooni ja sisemist rahu meditatsioonist, joogast, kohaloleku ja naiselikkuse praktikast, suhetest enda ümber, ühendusest loodusega ning elust enesest. Teadlik ellusuhtumine, kohalolek igas hetkes ja enda sisemaailma eest hoolitsemine on tekitanud minus sügava inimese tunnetuse ja suurepärase koostöö oma intuitsiooniga. See sisemine tunnetus aitab mul mõista, mida klient tõeliselt vajab ja näha kuidas küsimust lahendada,” räägib ta.

Merliis on oma klientidega lahendanud erinevaid väljakutseid, mis on vägagi elulised ja igapäevased: suhteid ja naiseks olemist puudutavat, enesearvamuse, isiksuse arengu ja eneseteostusega seonduvat, vaimset, energeetilist, materiaalset ning tervisega seotut. Igale küsimusele on lahendus, see tuleb vaid enda seest üles leida.

Igale küsimusele on lahendus, see tuleb vaid enda seest üles leida.

Juured

Merliis omab majandusharidust ning on töötanud ettevõtluses ja panganduses. Ta on lõpetanud Holistilise Teraapia Instituudi ja omandanud holistilise terapeudi kutse. Lisaks sellele on ta end täiendanud erinevatel kursustel: sügavuti uurinud naiselikkuse ja suhete teemasid, avastanud kehatööd ja blokeeringute vabastamist, leidnud praeguse hetke olulisuse meie elus läbi kohaloleku praktika ning läbinud väljakutseid, mis aitasid tal jõuda enda tõelise olemuseni.

“Ma olen alati uskunud ja tundnud, et käega katsutava reaalsuse kõrval on midagi palju suuremat. Midagi, mis seob kõik omavahel. Midagi, mis juhatab meid, kui seda usaldame. Midagi, mis paneb meid tundma, elama, mis inspireerib, innustab ja ühendab. Just see tekitas minus juba väikse tüdrukuna suure huvi maailma, inimeste ja suhete vastu.  Tahtsin mõista, muuta midagi paremaks ja aidata inimesi,” räägib ta, et tundis, et see on tema elutee.

Ma olen alati uskunud ja tundnud, et käega katsutava reaalsuse kõrval on midagi palju suuremat. Midagi, mis seob kõik omavahel.

Südameasjaks on aidata inimestel leida oma tõeline olemus, rahulikkuse kese, elujõud ja julgus elada just seda elu, mida hing ja süda ihkavad

Merliis sõnab, et talle meeldib näha inimesi arenemas, neid muutuste tegemistel inspireerida ja toetada, kasvõi natukene, et nende elu saaks olla just selline nagu nad alati unistanud ja soovinud on. “Meie elus on erinevaid etappe ja aegu, kus mõttemüra, allasurutud tunded, jõuetus, hirmud ja ärevus, takistavad meid nägemast võimalusi, elu imelisust ja seda, mida me tegelikult väärt oleme. Nendel hetkedel võime end kaotada ja siis ei pruugi isegi näha, et on ka teisi võimalusi. Just nendel hetkedel on vaja väljastpoolt abi või peegeldust, mis aitaks muuta kannatuse oma osa mõistmiseks ja muudaks meid oma elu rajajaks,” räägib ta.

Meie minevikukogemustest loodud pilt endast võib kujundada siiani igat meie kogemust elust ja suhetest. Ebapiisavuse tunne, kannatused ja melanhoolsus ei ole meie tõeline olemus. Need on vaid meie piirangud ja blokeeringud, mis on tekkinud minevikus ja mis ootavad mõistmist ja vabastamist.

Kutsumus

Igapäevase teraapiatöö kõrvalt on Merliis leidnud oma kutsumuse, et aidata naistel selles kiires maailmas enda naiselikkus üles leida ja endaga parem kontakt luua. Seeläbi toetab ta neid armastavamaid ja rahuldust pakkuvaid suhteid luues. Koolitab naisi ja korraldan inspireerivaid koolitusi välisõpetajatega naiselikkuse ja suhete teemadel. Seda ka privaatsetes naisteringides.

“Teraapiasse on oodatud kõik, kes on avatud muutustele ja tahavad leida rahu, rõõmu ja elujõudu endas,” kutsub Merliis julgelt osalema.

Teemad, millega teraapiasse enim pöördutakse on järgnevad: suhete probleemid, ebakindlus või enesekindluse puudus, tühjuse tunne, eesmärgitus, depressioon, jõuetus, ärevus, unetus, lein, tahte puudumine, segadus, suhte purunemine, rõõmu puudumine, sõltuvused, toitumis- ja käitumishäired, meeleolu kõikumised jms.

“Elu on üks imeline teekond! Ja meie ise loome selle teekonna, teeme seda rõõmu ja naudinguga,” on Merliis kindel.

Merliis pakub naiselikkuse nõustamist, coaching’ut, holistilist teraapiat, biodünaamilist hingamist, kraniosakraalteraapiat ja kraniosakraal resonants teraapia koolitust.

Elu on üks imeline teekond! Ja meie ise loome selle teekonna, teeme seda rõõmu ja naudinguga!

Tutvu lähemalt Merliisi tegemistega Sunara.ee!

Head Uudised GoodNews