1. Avaleht
  2. Hingele
  3. RETRIIT HIIUMAAL I Kuidas enda sees küps naine vastu võtta?
RETRIIT HIIUMAAL I Kuidas enda sees küps naine vastu võtta?

RETRIIT HIIUMAAL I Kuidas enda sees küps naine vastu võtta?

28.-30. jaanuaril toimub Hiiumaal retriit “Küpse naise vastuvõtmine. Haavatavus”. Üks korraldajatest terapeut Merliis Sulg sõnab, et me oleme pidevalt liiga tugevad ja ei luba endal lõdvestuda ning välja näidata oma tõelisi tundeid, olla siirad ja ehedad, sest kardame haiget saada. Ühelt poolt ihkame nii väga olla nähtud ja kuuldud, aga teisalt pelgame oma tõelist olemust näidata.

Oleme pidevalt liiga tugevad ja ei luba endal lõdvestuda ning välja näidata oma tõelisi tundeid, olla siirad ja ehedad, sest kardame haiget saada.

Küps naine lubab endal olla haavatav

“Erinevad maskid, kaitsed ja võltstugevus, mille me naistena endale nii tihti võtame, on meile nii koormavad. Need teevad meid tugevaks, kõvaks ja võib olla isegi kalgiks, selle asemel, et kogeda hoopiski õrnust ja lähedust, tõelist ja sügavalt hinge avavat armastust,” ütleb Merliis ja kutsub naisi neid maske maha viskama ja kasvatama oma sisemisest lapsest küpse Naise, kes armastab ja hoiab ennast nii, et lubab endal olla haavatav. Kokku tullakse kolmeks päevaks, et liikuda oma kaitsetest läbi oma sügava naiseliku olemuse kehastamise juurde.

Erinevad maskid, kaitsed ja võltstugevus, mille me naistena endale nii tihti võtame, on meile nii koormavad.

Merliis Sulg. Foto: Ruudu Rahumaru

Korraldajatest

Merliis Sulg on terapeut ja naiste ringide, -praktikate läbiviija juba 8 aastat. Oma teekonnal on ta õppinud erinevaid teraapia, kehatöö ja meele tehnikaid, et mõista inimolemust, indiviidi sügavalt. Samuti on ta õppinud tundma naiselikkuse tagamaid, uurinud seksuaalsuse ja naise väe seoseid ning selle olulisust paarisuhte jaoks.

Kristiina Laasi räägib, et 13 aastat tagasi rullus tema ees lahti uus põnev maailm läbi enesearengu raamatute ja kursuste, kui ta oli teadvustanud endale, et õnn ei tule väljastpoolt ja tema ise vastutab oma elus toimuva eest.

“Alustades homoöpaatiast, toitumisest, hingamisest, Rännaku meetodist kuni jõudsin tantrani, mis siiani on täis avastusi ja võimalusi minna järjest sügavamale oma olemuse kihtidesse. Ühel hetkel näitas Elu mulle, et ei piisa sellest, et ma olen ema ja abikaasa vaid pean oskama olla ka Naine kõikides tema aspektides. Sellest hetkest hakkasin suuremat tähelepanu pöörama naiselikkuse teemale, mis on õpetanud mulle iseennast armastama, oma keha kuulama ja väge tajuma ning vastu võtma ja kasutama. See on olnud põnev ja avardav teekond paljude õpetajatega maailma erinevaist paigust, mille sügavamaks enda olemuse ja naiselikkuse kogemiseks sai kuuajane Shashi Solluna ja Minke Devozi naiste tao tantra koolitus Tais,” räägib ta.

Viimase viie aasta jooksul on ta aidanud korraldada erinevaid kursuseid ning ise juhtinud naisteõhtuid, TantraDate ning naistele-meestele avardavaid tantrasündmusi ning paarikoolitusi.

Rohkem infot leiab retriidi kohta Facebookist

Head Uudised GoodNews