1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KRISTI LUGEMISSOOVITUSED I Raamat ettevõtjatele, kes tahavad teada, kas neil on hea ja töötav idee
KRISTI LUGEMISSOOVITUSED I Raamat ettevõtjatele, kes tahavad teada, kas neil on hea ja töötav idee

KRISTI LUGEMISSOOVITUSED I Raamat ettevõtjatele, kes tahavad teada, kas neil on hea ja töötav idee

GoodNewsi IT-spetsialist Kristi Zirk jagab oma lugemissoovitusi Lugemine on lahe kogukonnas. Kaheksandana soovitab ta Jake Knapp koos John Zeratsky ja Braden Kowitsiga raamatut „Sprint“ kirjastuselt Äripäev.

Kellele see raamat on mõeldud? Kõikidele ettevõtjatele, kes tahavad teada, kas neil on hea ja töötav idee.

Sprint on ainulaadne viiepäevane protsess, mis annab olulistele küsimustele vastused prototüübi loomise ja klientide peal katsetamise kaudu.

Häid ideid on raske leida. Ning isegi parimatele ideedele pole pärismaailmas edu garanteeritud. Teostus võib osutuda keeruliseks. Te ei saa küll lõpetuseks mingit põhjalikku valmistoodet, aga teie asi edeneb jõudsalt ja te teate täpselt, kas te liigute õigele poole.

Raamatus on toodud ära detailne juhend koos täpsete joonistega, mida teil on vaja sprindi jaoks ning ka täpne ajakava, millest kinni pidada.

ETTEVALMISTUS

Enne sprindiga alustamist vajate õiget väljakutset ja õiget meeskonda. Samuti vajate aega ja ruumi, et sprinti korraldada.

ESMASPÄEV

Esmaspäevased struktureeritud arutelud loovad sprindinädalale teeraja. Hommikul alustate lõpust ja lepite kokku pikaajalise eesmärgi. Järgmiseks kaardistate väljakutse. Pärastlõunal palute asjatundjaid, kes teie ettevõttes töötavad, jagada teistega oma teadmisi. Lõpuks valite konkreetse sihi: ambitsioonika probleemi, mida on võimalik nädalaga lahendada.

Märkmed
Foto: Shutterstock

TEISIPÄEV

Teisipäeval mõtlete välja lahendused. Päev algab inspiratsiooniga: vaatate üle olemasolevad ideed, et neid parandada ja täiendada. Seejärel asub igaüks kirja panema lahendusi, järgides neljasammulist protsessi, mis paneb rõhku pigem kriitilisele mõtlemisele kui kunstipärasusele.

KOLMAPÄEV

Kolmapäeva hommikuks on teil ja teie meeskonnal hunnik lahendusi. See on tore, aga teisipidi probleemne. Neid kõiki ei saa te prototüübiks muuta ega katsetada – teil on vaja ühte kindlat plaani. Hommikul vaatate kriitiliselt üle kõik lahendused ja otsustate, millisel on kõige paremad võimalused viia teid pikaajalise eesmärgini. Pärastlõunal võtate oma visanditest parimad stseenid ja panete kokku piltstsenaariumiks: see on teie prototüübi ehitamise sammsammuline kavand.

Planeerimine
Foto: Shutterstock

NELJAPÄEV

Neljapäeval võtate omaks võltsingu printsiibi ja teete sellest piltstsenaariumist realistliku prototüübi. Selgitame mõtteviisi, strateegiat ja vahendeid, mille abil on võimalik ehitada prototüüp kõigest seitsme tunni jooksul.

REEDE

Sprint algab suure väljakutse ja väga hea meeskonnaga – ei midagi enamat. Sprindinädala reedeks olete aga loonud paljulubavad lahendused, valinud neist parima ja ehitanud tõepärase prototüübi. Ainuüksi see näitab, et teil on olnud muljetavaldavalt viljakas nädal. Reedel aga astute veel sammu võrra kaugemale, kui intervjueerite kliente ja kogute infot, vaadates, kuidas nad teie prototüübile reageerivad. See katse annab kogu sprindile mõtte: päeva lõpuks on teil teada, kui kaugele te peate minema ja mida järgmiseks tegema.

Edukat SPRINTI!

Head Uudised GoodNews