1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Jocke Salokorpi: minu jaoks on jooga vahend, millega hoida füüsilist ja vaimset tasakaalu igapäevaelus
Jocke Salokorpi: minu jaoks on jooga vahend, millega hoida füüsilist ja vaimset tasakaalu igapäevaelus

Jocke Salokorpi: minu jaoks on jooga vahend, millega hoida füüsilist ja vaimset tasakaalu igapäevaelus

Haapsalus toimub 27.-28. aprillini Joogafestival, kus üks õpetaja on Jocke Salokorpi. Ta on pärit Soomest, kuid soomlaseks ta end ei pea. Abielus on ta eestlannaga ja elab Eestis. Lapsena elas Rootsis.

„See on olnud huvitav teekond ja ma olen õppinud paljutki nii jooga kui enda kohta. Minu jaoks on jooga vahend, millega hoida füüsilist ja vaimset tasakaalu igapäevaelus,“ räägib Salokorpi.

Haapsalus annab ta kaks joogatundi.

Yogafunc Live on Jocke ja Jagaspace’i elava muusikaga dünaamiline joogatund. Joogaharrastaja saab seal olla osa loomingulisest protsessist, kus muusika saab osa joogast ja joogaharjutused on osa muusikast. „See ei ole tavaline joogatund. See ei ole kontsert. See on ainulaadne kogemus,“ lubab Jocke.

Teises tunnis õpetab ta full vinyasa’t. Selle Jocke Salokorpi loodud uue joogakontseptsiooni aluseks on ashtanga-jooga, kus iga asend saab alguse eelmisest. Full vinyasa meetodit ei kasutata ashtanga-joogas tavaliselt sellepärast, et muidu kujuneks joogatund liiga pikaks. Selles kontseptsioonis on aga asendite järjestus lühem ja seega sobiv kõigile, kellele pakub huvi vinyasa-tüüpi joogatund. Jocke kasutab spetsiaalset mantramuusikat, mis mõjub metronoomina, andes ette hingamisrütmi, mis rahustab närvisüsteemi ja meelt.

Head Uudised GoodNews