1. Avaleht
  2. Hingele
  3. INSPIREERIVAD INIMESED INSPIREERIVAD I Maria Baydar: elu loomisel tuleb unistada suurelt ja seada eesmärke
INSPIREERIVAD INIMESED INSPIREERIVAD I Maria Baydar: elu loomisel tuleb unistada suurelt ja seada eesmärke

INSPIREERIVAD INIMESED INSPIREERIVAD I Maria Baydar: elu loomisel tuleb unistada suurelt ja seada eesmärke

Coach, koolitaja ja raamatu „Enesekasutusjuhend“ autor Maria Baydar leiab, et elu loomisel on vajalik eesmärke seada ja osata suurelt unistada. „See on väga tähtis teema, mis annab inimesele terviklikkuse ja rahulolutunde,” sõnab ta. Maria selgitab, et iga inimene seisab oma elus silmitsi küsimusega, mis on tema elu eesmärk ja milline on tema tõeline potentsiaal.

Iga inimene seisab oma elus silmitsi küsimusega, mis on tema elu eesmärk ja milline on tema tõeline potentsiaal.

Oma potentsiaali avastamiseks, on vaja mugavustsoonist välja astuda

Selleks, et avastada oma potentsiaali ja elu eesmärki, on Maria sõnul vaja astuda mugavustsoonist välja ja teha neid asju, mida sa ei julge teha, mida oled kogu aeg edasi lükanud või mida sa mitte kunagi ei teeks.

Maria Baydar. Foto: Karen Härms

Ta soovitab hakata võimalikult palju suhtlema uute inimestega, panna end uutesse olukordadesse, eksperimenteerida ja katsetada uusi väljakutseid. “Nii katsetades hakkad tajuma, kes sina siin maailmas oled. Tekib mingisugune visioon, mis sulle meeldib, mida sa tahad ja kes sa selle kõige keskel oled.“

Me loome oma elu igal hetkel

Kõik soovivad teada saada, kuidas oma elu edukalt ja tulemuslikult luua. „Miks on nii, et mõnel inimesel toimub loomine kergusega ja kiiresti, teisel aga vaevaliselt ja kaootiliselt? Sa saad oma elu ise luua,“ räägib Maria ja lisab, et loomine tähendab, et inimese sisemine kavatsus realiseerub välises maailmas. Loomine toimub igal hetkel, loomisprotsess ei peatu kunagi. Iga sõna, mõte, tunne, otsus, tegu, valik loob. Oluline on vaid see, et õpiksid teadlikult kontrollima, mida sa lood ja oma loomingut juhtima.

Iga sõna, mõte, tunne, otsus, tegu, valik loob.

“Selleks on oluline treenida oma vaimu, et see looks ainult seda, mis on sinule suurepärane kogemus. Oma tõelisest väest saame me aru alles siis, kui peame seda kasutama.“

Maria Baydar. Foto: Karen Härms

Suhted näitavad ära kohad mis vajavad tervendamist

Maria nendib, et igasugused suhted, romantilised, perekondlikud, tööalased ja sõprussuhted peegeldavad alati seda, kuidas sa kohtled iseennast – mitte teisi, vaid just iseennast. “Suhted on inimese parimad, kuid ka rangemad õpetajad,” lausub ta ja toob välja, et suhted annavad imelise võimaluse õppida erinevaid asju enda kohta ning päriselt sügavad hingehaavad tervendada.

Suhted annavad imelise võimaluse õppida erinevaid asju enda kohta ning päriselt sügavad hingehaavad tervendada.

“Väga tähtis on teadvustada, mis sinu suhetes toimub, mis inimesed su elus on, miks sa neid oma elus hoiad, millist väärtust sa neile lood ja millist väärtust nemad sulle loovad. Kuna suhted on peeglid, siis läbi peeglite saab tervendada suurt osa iseendast.“

Inspireerivaid mõtteid Maria Baydarilt:

  • Miski pole võimatu, kui sa võtad täieliku vastutuse oma õnne ja heaolu eest.
  • Sa oled sündinud selleks, et avastada ja rakendada oma suurim maksimaalne potentsiaal!
  • Vaimne heaolu on õnneliku inimese vundament. Ilma sisemise selguse ja sisemise korrata on inimene kaos ja kogeb elu tumedates toonides. Muutuvas maailmas peavad kohanema paratamatult ka vaimse tervise hoidmise meetodid.
  • Teinekord tulebki koost laguneda, et endale meelde tuletada, millest me tegelikult tehtud oleme.
  • Elu teeb sind ”katki”, et sa saaksid läbi ühiskonnast õpitud kihtide murda sügavamale endasse ja astuksid oma väega kontakti, sünniksid taas päriselt iseendaks.
  • Armastus tuleb Sinu ellu Sinu enda seest! Sina oledki armastus! Armastus ei saa kunagi otsa. Ka siis, kui sul on tunne, et see on täielikult kadunud ja sa püüad valu eest põgeneda.
  • Kui sa mõistad, mis on sinu potentsiaal, siis koos päris mõistmisega see juba realiseerub ja käivitub ise.
  • Eneseareng on väga maine ja praktiline valdkond, kuigi tegeletakse millegagi, mida on raske hoomata – inimese sisemaailmaga.
  • Elades kiiret ja sageli stressirohket elu, on lihtne unustada enda jaoks aega võtta ning mõtiskleda oma tegevuste üle, mida me teeme ja miks me seda teeme.​
  • Enesearenguga tegelemine aitab inimestel saavutada paremat vaimset tervist, suuremat enesekindlust ja tugevdab võimet tulla toime stressi ja pingetega igapäevaelus.
  • Ehedus peaks olema maailma alus, et saaksime inimestena luua maailma, mis on PÄRIS ja mis teeb päriselt õnnelikuks. Muidu elame ja töötame end hävitades mille nimel? Hirmu nimel, et äkki meid ei armastata, võeta vastu sellistena, nagu oleme.
  • Julgus unistada tuleb ka esialgu väiksemate aga siiski natuke närvikõdi tekitavate unistuste unistamisest. Harjuta oma psüühikat kogemusega väiksemate sammude toel, et unistused täituvad. Kõik on võimalik.
  • Oma elu kujundamine, loomine, eesmärkide seadmine toimub igapäev, igal hetkel. Inimene hakkab mõistma seda peent kuid tegelikult väga lihtsat programmi, millest sõltub eesmärkide ja heade tulemuste saavutamine, kui ta hakkab märkama kõiki neid pisikesi otsuseid ja valikuid, mida ta on harjunud tegema automaatselt.
  • Ilma unistusteta inimese tahe tegutseda hääbub, kaob motivatsioon ja elujõud.
Head Uudised GoodNews