1. Avaleht
  2. Hingele
  3. INSPIREERIV I Kaidi Karilaid kutsus festivalil “Vali ennast” avakõnes üles elama enda pärast
INSPIREERIV I Kaidi Karilaid kutsus festivalil “Vali ennast” avakõnes üles elama enda pärast

INSPIREERIV I Kaidi Karilaid kutsus festivalil “Vali ennast” avakõnes üles elama enda pärast

Peakorraldaja Kaidi Karilaid kutsus pühapäeval korraldatud arvamusfestivali „Vali ennast“ avakõnes muu hulgas elama enda pärast.

„Tere tulemast valima iseennast! Tere tulemast oma elu viimasesse päeva, nagu see senini on olnud, sest nüüd saad midagi täiesti teistsugust, terve tänase päeva on sul võimalus valida iseennast, kui sa seda kunagi varem veel teinud ei ole. Kui sa hakkad valima rohkem iseennast ja hakkad siin maailmas rohkem olema iseendana, siis sa oled panus tulevikule, mis muudab tulevikku,“ alustas Karilaid.
Karilaid juhtis vahepeal tähelepanu üritusel toimuvale loteriile, millega külastajad saavad toetada Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liitu ja tervitas toetajaid ja koostööpartnereid, kelle seas ilu- ja kosmeetikafirma Oriflame ja uudisteportaal GoodNews.

„Kõik tänased esinejad valivad iseennast rohkem, sest nad on märganud, et pärast seda, kui nad on hakanud enda pärast elama, siis ei loo see muutusi ainult nende enda jaoks, vaid kogu maailma jaoks,“ sõnas Karilaid.

Naine toonitas järgmiseks valikute tähtsust, mis loovad teistsuguse elu ja tuleviku.
„Hakkan endaga rohkem olema ja rääkima iseenda jaoks olulist tõde ja hakkan päriselt tegema neid valikuid, mis loovad minule teistsugust elu ja tuleviku, kus sa oled kingitus kogu maailmale,“ ütles Karilaid.

„Kuidas hakata rohkem olema kingitus? Hakka ennast vastu võtma. Sa pole lihtsalt leidnud võimalust kingitusena siia maale välja astuda. Mis sind takistab olla see kingitus? Mis sind takistab ennast valida ja ennast vastu võtta? Mis siis, kui see, mis on sind takistanud, on see, mis on olnud meie välises maailmas?“ küsis Karilaid.

Naine tõi välja, et tavaliselt on inimesed väga usinad ja teadjad selles osas, mida teised vajavad või tahtma peaksid.
„Me oleme väga usinad ja väga teadjad selles osas, mida teised inimesed tahavad. Me oleme kohe valmis tõttama andma neile seda, mida nad tahavad, sest meile pole õpetatud küsima endalt, mida mina tahan, mis on mulle oluline, et me keeraks selle olulisuse enda suunas,“ seletas Karilaid.
Naine meenutas kaheksa aastat tagasi korraldatud Access Consiousnessi õhtut, kus paljud asjad talle selgemaks said.

„See raputus oligi see, kus ma sain pihta sellele, et ma ei pea otsima vastust, mis veel võimalik on, vaid mul on vaja näha seda, mis kingitus mina olen, mis kingitus sina oled. Kui me hakkame esmajoones vastu võtma seda, kes sa päriselt oled, vaid siis saab hakata tulevik muutuma,“ jätkas Karilaid.

Karilaid tõdes, et vaid siis saab maailm hakata muutuma, kui inimene näitab end sellisena nagu ta on.
„Kui sa näitad end välja sellisena nagu sa päriselt oled, siis saab maailm hakata muutuma,“ kinnitas naine.
Karilaid tänas veelkord festivalil osalejaid ja meenutas, et üritusega toetatakse Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liitu.

Head Uudised GoodNews