1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Hoppi Wimbush tuleb Eesti vanematele õpetama lastega kasvamist
Hoppi Wimbush tuleb Eesti vanematele õpetama lastega kasvamist

Hoppi Wimbush tuleb Eesti vanematele õpetama lastega kasvamist

Walesist pärit Hoppi Wimbush õpetab 19.-21. oktoobrini Adila puhkekeskuses lapsevanematele lastega koos kasvamist.

Hoppi kasvas keerulises peres, kus tema emal oli kalduvus iga paari aasta tagant uue mehega abielluda. See pani teda juba varajases nooruses elu üle laiemalt järele mõtlema.

„Ma avastasin, et lapsepõlves on oluline olla emotsionaalselt intelligentne ja teadlik ning omada sõnavara, et ennast väljendada. Kui meil pole sõnavara, hakkame emotsioone väljendama tegudega ja võivad tekkida probleemsed kodukeskkonnad, kus lapsed kaklevad ja peksavad üksteist,“ räägib Hoppi.

Hoppi, kel on tänaseks peagi täiskasvanuikka jõudmas kaks isiklikku ja üks kasulaps, leiab, et teismeliste kasvatamisel tuleb küll reeglid paika panna, ent veel tähtsam on see, kuidas neid luua ja reguleerida: „Ma olen rakendanud oma laste peal kõdirünnakut. Selle asemel, et nende peale vihastuda, ma kõdistan neid.“

„Emotsiooni tekkimisel võtavad meie kehas olevad peptiidideread vastava vormi: me tunneme siis kas viha, hirmu, kurbust või rõõmu. Kuna praeguses maailmas on kultuur kasvanud selliselt, et me surume oma emotsioone maha, siis need peptiidid tõrjuvad rakkude retseptorite edastatud infot ja tekitavad meile emotsionaalset ballasti,“ viitab Hoppi Candace Berti teadustööle.

Hoppi usub, et kuigi isadel on peres võtmeroll, on just emadel jõud muuta maailma ja see algab oma laste kasvatamisest. Kõigil emadel on oma kasvatusstiil, mis ei muutu, sest see tuleneb nende loomusest. Kui aga ühendada see töötavate vahendite ja mõjusa lähenemisviisiga, on võimalik aidata oma lastel end väärikatena tunda.

Puhkekeskusesse soovitab Hoppi tulla vanematel koos, sest nii tekib ühistunne. Oodatud on ka erialatöötajad, kes soovivad toimida rohkem südametasandilt ning omandada kiired ja tõhusad meetodid elu valusama poole tervendamiseks.

Hoppi Wimbush on läbi viinud emotsionaalse intelligentsuse ja teadliku lapsevanema kursusi ligi kolm aastakümmet. Hoppi ja tema mees Tao Wimbush on olnud eetris Hiina, Venemaa ja Hollandi TV-s ning Briti kanalites BBC1, BBC2 ja Channel 4.

19. augustini on võimalik pilet omandada väga soodsalt. Rohkem infot leiab SIIT

 

Head Uudised GoodNews