1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Hingamistreening on levimas nii äri kui ka meditsiinimaailmas
Hingamistreening on levimas nii äri kui ka meditsiinimaailmas

Hingamistreening on levimas nii äri kui ka meditsiinimaailmas

Hingamistreening on praegu levimas nii äri kui ka meditsiinimaailmas, muutes seeläbi paremaks füüsilist, emotsionaalset ja psühholoogilist tervist. See omakorda tähendab paremat sooritust, kõrgemat produktiivsust ja rohkem edu.

Kas tead, et grupihingamisi praktiseerivad tipphokimängijad Kanadas, korvpallurid USA-s ja paljude firmade tippjuhid, müügi-, reklaami- ja turundusmeeskonnad üle maailma? Miks mitte tuua see hingamisest lihtsalt saavutatav kasu oma ettevõtte liikmetele ja klientidele?

Erinevatel hingamistehnikatel (pranayama, sufi, tantra, vabastav ja spirituaalne hingamine, Dan Brulé õpetus) põhinev õppimine ja harjutamine annab osalejale sobilikud tööriistad ja nii saavad nad luua kiireid muutuseid oma igapäeva- ja tööelus.

Heiki Tomsoni poolt korraldatav 4-6 hingamistreeningust koosnev grupikursus võimaldab osalejal üles leida isiklikud, just teda piiravad hingamisharjumused ning õppida selgeks, kuidas erinevaid hingamisharjutusi kasutades saab luua ja tuua muutusi igapäevaellu. Spetsiaalsete hingamisharjutustega luuakse osalejate vahel sügavam kontakt, mõistmise ja sünergia.

Lahenduse võivad saada varasemalt kogetud solvumised, rivaalitsemine, vihkamine, põlgus, kadedus, solvamised ja muud emotsionaalsed konfliktid.

Tomsoni ettevõtetele ja organisatsioonidele loodud treeningseeria eesmärk on luua lähedasem kontakt ja sünergia osalejate vahel ning voolavalt liikuda kollektiivi ühiste eesmärkideni kõiki osapooli austades ja aktsepteerides.

Õppes osalejal ei pea olema eelnevat jooga-, meditatsiooni- või teadliku hingamise kogemust.

Millest treeningseeria koosneb? 

1. tund: Tehakse sissejuhatuse teadlikult hingamisse. Praktiseeritakse hingamise kolme vaimset põhimõtet: hinnangute puudumine, vastupanu puudumine, klammerdumise puudumine.
2. tund: Õpid lõdvestuma ärevuses, stressiseisundis ja emotsionaalses ülekuumenemises ning seda, kuidas siis sellest ebavajalikust lahti lasta, loobuda. Saad teadlikumaks ja nii mõnigi elu aspekt võib saada hoopis uue vaatenurga või lahenduse.
3. tund: Õpid, kuidas ennast ette valmistada tähtsaks, vastutusrikkaks olukorraks, kus toimub midagi olulist, pingelist (ärikohtumine, eksam, esinemine). Vipassana meditatsioon. Intuitiooni äratamine.
4. tund: Õpid, kuidas ennast hingamisega tervendada. Hingad vabastama oma keha peavaludest, unehäiretest, liigesevaludest, mäluprobleemidest, stressist ja füüsilistest traumadest.
5. tund: Energiataseme tõstmine ja loovhingamine. Näiteks, kuidas öisel ajal autoga sõites une korral saada virgeks. Kuidas tulla raamidest välja ja mõelda loovalt? Õpid ühendama endas oma keha kosmilist väe ja loovusega.
6. tund: Lähedus. Kuidas tugevdada lähedust läbi hingamise? Iseendaga. Üksteise mõistmist ja aktsepteerimist partneriga. Kollektiiviliikmetega. Õpid kasutama teadliku hingamise ja teadliku puudutuse maagiat.

Iga Heiki Tomsoni juhendatud treening lõpeb lühikese aruteluga, küsimustele vastamisega ja kokkuvõttega. Igast tunnist saab kaasa koduse töö – osaleja saab kaasa hingamisharjutused, mis aitavad liikuda isiklikult seatud eesmärkideni. 70% treeningust on aktiivsed tegevused, 30% teooria ja arutelu.
Treening kestab 2,5-3 tundi.

Uuri lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews