1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Hingamisterapeut selgitab: kuidas hingamine saab mõjutada sinu õnnelik olemist?
Hingamisterapeut selgitab: kuidas hingamine saab mõjutada sinu õnnelik olemist?

Hingamisterapeut selgitab: kuidas hingamine saab mõjutada sinu õnnelik olemist?

Tasakaalukeskuse hingamisterapeut Monika Palm selgitab, et sügav hingamine stimuleerib parasümpaatilist närvisüsteemi, mis juhib keha stressist lõdvestumisse. Kui me lõdvestume, meie südamelöögid rahunevad, vererõhk stabiliseerub, seedimine korrastub, magusaisu väheneb.

Kõhuhingamise harjutus, et saavutada sisemine õnnetunne

Monika Palmi sõnul see lihtne harjutus aitab kontrollida emotsionaalset laviini, millel on suur mõju sisemisele õnnelik olemisele.

  1. Vali, kas istuda või lamada. Pane üks käsi oma südamele ja teine oma alakõhule. Ava oma meel elu nautimisele ja õnnelik olemisele.
  2. Hinga alakõhtu – sinna, kus su käsi asetseb, nii et sa tunned, kuidas sinu kõht sissehingamisel koos käega liigub ülespoole. Hinga täielikult lõpuni välja alakõhust. Tee seda veel paar korda, nii et väljahingamine on lõdvestunud ja nabapiirkond lõdvestub, liikudes väljahingamisel selgroo poole.
  3. Nüüd hinga sisse, jättes käe ainult oma südamele ja hinga sinna nii, et sissehingamisel rinnakorv tõuseb ja avardub. Välja hingates hinga täielikult lõpuni südamepiirkonnast tühjaks . Hinga veel paar korda nii.
  4. Kombineeri nüüd kaks eelmist punktis 1. ja 2. välja toodud hingamisviisi, pannes need kokku.

Tee 6 sellist sügava hingamise tsüklit.

Head Uudised GoodNews