1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. FESTIVAL, KUS LEIAD RAHU I Šamaanitar Nida: elus, nagu roosipõõsaski, on okkad ja on õied! Aga mis takistab meid alati õitsemast?
FESTIVAL, KUS LEIAD RAHU I Šamaanitar Nida: elus, nagu roosipõõsaski, on okkad ja on õied! Aga mis takistab meid  alati õitsemast?

FESTIVAL, KUS LEIAD RAHU I Šamaanitar Nida: elus, nagu roosipõõsaski, on okkad ja on õied! Aga mis takistab meid alati õitsemast?

Ühenduses High on Life festivalil ülesastunud šamaanitar Nida selgitab, et nagu roosipõõsaski, on ka elus okkad ja õied. Tema terapeudina on pühendanud sellele, et seda õitsemist oleks rohkem ja okkaid oleks mõnevõrra vähem, et me oskaks nendega toime tulla.

Foto: Shutterstock.com

Mis siis takistab meid alati õitsemast?

Nida sõnul takistab meid see, et meie sees on hirmud. Kust need sinna saavad? Lapsepõlvest, eelmistest eludest, valulikest kogemustest. Hea uudis on see, et nendega on võimalik tööd teha ja neid on võimalik tervendada.

Võibolla sa oled ka tähele pannud, et on justkui kaks vastandlikku hirmu meie sees – üks on hirm üksinduse ees, hüljatuse, eraldatuse, ära tõugatuse ees, sellega kaasnevad tunded nagu ebapiisavus, väärtusetus, tunne, et mind ei armastata – võibolla mingitel hetkedel ka sina oled seda kogenud.

Teine hirm, esmapilgul täiesti vastandlik, on hirm sügava ühenduse, lähisuhte, täieliku alasti avatuse ees, see võib täpselt samamoodi hirmutav olla. Esmapilgul on need hirmud justkui vastandlikud, aga nende juured on ometigi samas kohas – meie haiget saamistes. Kas siis tõesti selles elus, varasemas lapsepõlves või tulevad meiega kaasa vereliini pidi, eelmistest eludest. Kust iganes me oleme need endale seljakotti pakkinud, nüüd on aeg need sealt lahti pakkida ja võibolla suisa maha jätta.

Miks meie hingeosad kaduma lähevad?

Šamaanitar Nida selgitab, et šamanistliku käsitluse järgi, kui me saame haiget hingeliselt või füüsiliselt, siis üks osa meie hingest võib uitama minna. Seega öeldakse šamanistlikus keeles, et meie hingeosa on läinud kaduma. Šamaanirännak on suurepärane tööriist selleks, et seda hingeosa tagasi kutsuda, integreerida ning õppida temaga uuesti koos toimima suuremas terviklikkuses ja harmoonias.

Foto: Shutterstock.com

Mis asi on šamanistlik tervendav trummirännak?

Vaimsel rännakul tegeletakse üldjuhul šamaanirännaku põhitõdedega: kuidas olla, kuidas käituda, kuidas rännakust saada enda jaoks kõige suuremat kasu, kõige sügavamat tervendust. Põhitegija rännakul on loomulikult trumm, mille vibratsioon iseenesest on juba tervendav, aitab esile kutsuda muutunud teadvuse seisundit, milles tervenemine on võimalik süvatasandil ja alateadvuse tasandil. Trumm juhatab avatud osaleja sinna, mis sellel hetkel on kõige vajalikum, kõige õigem ja kõige tervendavam. Vahet pole, kas astud oma esimesi samme šamanistlikul, tantristlikul teel või sa oled juba väga kogenud rändur, trummirännakus tasub ikkagi osaleda.

Head Uudised GoodNews