1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. FESTIVAL, MIS AVAB KÜPSE SEKSUAALSUSE TEEMA I Tantrika Mariann Kiidron selgitab, mis on küps seksuaalsus tegelikult
FESTIVAL, MIS AVAB KÜPSE SEKSUAALSUSE TEEMA I Tantrika Mariann Kiidron selgitab, mis on küps seksuaalsus tegelikult

FESTIVAL, MIS AVAB KÜPSE SEKSUAALSUSE TEEMA I Tantrika Mariann Kiidron selgitab, mis on küps seksuaalsus tegelikult

Sel nädalavahetusel toimuval Ühenduses High on Life festivalil esinev hüpnoterapeut, luuletaja ja tantristlike koolituste korraldaja Mariann Kiidron nendib, et sageli me seostame küpsust vanusega – kui inimene on juba 50+, küllap ta on küps. Tegelikult ei olenene Kiidroni sõnul vanus üldse küpsusest. Näiteks inimene, kes on 20-aastane, aga õppinud iseennast ja oma seksuaalsust tundma väga tervel viisil, võib olla palju küpsem.

Foto: Shutterstock.com

Mis on küpsus tegelikult?

Küpset naiselikkust ja mehelikkust hõlmab kindlasti ka seksuaalsus ja ei olegi oluline, kas koos on naine ja mees või naine ja naine või mees ja mees. Aga naiselik ja mehelik energia, mis meie vahel voolab, need polaarsused, see vastuvõtmine, andmine, pakkumine ja hoidmine – kui kaunilt need mängivad.

Ka on seksuaalsus tegelikult palju laiem kui pornofilmid ja arvamus, et naine peab saama multiorgasme. “Seksuaalsus on ka see, kui me vaatame väga sügavalt teineteisele silma, ühendume, tunnetame energiat – need on õrnad puudutused, kallistused kallimaga möödaminnes, sõnad ehk kõik erinevad varjundid,” selgitab Kiidron.

Tõeliselt ekstaatilised saame tema sõnul olla siis, kui me oleme vabad ja kohalolus ning ei oota, et me juba jõuaks kuhugi mujale, sest meil on ettekujutus, et seks peab kindlasti lõppema nii.

Suhtes on oluline tasakaal andmise ja võtmise vahel

Et aru saada, kas oled seksuaalselt küps või ka suhtesse minnes, soovitab Kiidron endalt küsida: “Kas ma lähen saama? Kas ma tahan, et see inimene rahuldaks mind või lähen oma naudingut jagama?“.

Ta selgitab, et kui mõlemad annavad, siis mõlemad ka saavad. Seal sünnib maagia ja ilu. “Kuni mõtleme: “Ma tahan-ma tahan-ma tahan” või “Anna-anna-anna” või “Miks sa piisavalt ei andnud?”, siis meil on selline tore lehmakauplemine – see ei toimi,” kinnitab ta ja lisab, et suhtes ja seksuaalsuses peavad andmine ja saamine olema tasakaalus.

Foto: Shutterstock.com

Rohkem infot festivali Ühendus kohta leiab Facebookist!

Head Uudised GoodNews