1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Esita endale väljakutse: 30-päevane õnnelikkuse väljakutse aitab näha enda ümber rohkem õnne
Esita endale väljakutse: 30-päevane õnnelikkuse väljakutse aitab näha enda ümber rohkem õnne

Esita endale väljakutse: 30-päevane õnnelikkuse väljakutse aitab näha enda ümber rohkem õnne

“Ükskõik, kui tume ei tundu ka pilvine taevas või kui kehv periood elus, on palju asju, mis on ka hästi,” ütleb õnnekoolitaja Dalí Getter Karat. Ta soovitab vaadata otsa iseenda õnnele – mis sind õnnelikuks teeb. “Üldiselt võib tunduda, et õnn on midagi hästi suurt, abstraktset, aga tegelikult on õnn juba täna siin, me saame iga päev leida loendamatul hulgal põhjuseid, asju, kogemusi, situatsioone ja tundeid, mis meid õnnelikuks teevad,” toob ta välja. “Selleks, et me teaksime neid asju oma keskkonnas vaadata, enda sees tunnetada või märgata, peame teadma, mis on meie enda õnneallikas.”

See on meie valik, kas valime negatiivse või positiivse poole

Ta toob näite, et kui oled liiklusummikus, saad valida kas negatiivse poole ja hakata pahurdama või hoopis positiivse poole ja küsida endalt: “Mis on selles hetkes hästi?” ja vaadata, mis vastuseks tuleb – näiteks mul on auto, mul on raha, et osta kütust, mul on pehme ja turvaline olla, mul on kõht täis, mul on vett, ma oskan autoga sõita. Selleks peab vaid oma tähelepanu hetke tooma ja jälgima, mis on parasjagu hästi. Kui aga ei treeni enda tähelepanu suunamist, pöörad paratamatult palju tähelepanu negatiivsetele asjadele elus. “Küsimust, mis praegu hästi on, võid küsida endalt nii tihti kui tahad. See küsimus suunab sind vaatama positiivselt,” räägib Dalí Getter Karat. Küsimus “Mis praegu on hästi?” aitab ka ärevas situatsioonis, pingelises keskkonnas. On su elus negatiivseid asju? On. Aga mis on hästi?

Dali Getter Karat. Foto: Kersti Niglas

Harjutus, kuidas näha head igas päevas:

  • Võta paber, pliiats ja märkmik
  • Kirjuta sinna küsimus: “Mis on minu elus hästi?”
  • Pane kirja 30 asja, mis on sinu elus hästi
  • Võta see nimekiri ja loe seda, kui oled väsinud või ei jaksa hoida positiivset meelt
  • Võid seda nimekirja alati täiendada või uue teha

Pühenda üks kuu õnnelikkusele

Dalí Getter Karat korraldab 1. juunist 30-päevase õnnelikkuse väljakutse, et pühendada ühe kuu õnnele ja muuta terve oma ülejäänud elu õnnelikumaks. “Võta üks kuu ja pühenda see õnnele. Õnnelikkusele enda sees ja enda ümber. Üks kuu sinu aastast, mis muudab su elukvaliteeti paremaks. Tõstab õnnetaseme püsivalt kõrgemale ja annab konkreetsed tööriistad, mismoodi õnnelikuna oma elu elada. Parem enesetunne, parem elu, rohkem rõõmu, naeru ja õnnehetki!” ütleb ta.

Dalí Getter Karat sõnab, et elu on liiga lühike, et olla õnnetu. Õnnelikkus on aga otsus. Otsustamiseks on meil vaja toetust, ideid, näiteid ja harjutusperioodi. 30 päeva jooksul saab konkreetsed tööriistad, kuidas suurendada oma õnnetunnet, näha enda ümber rohkem õnne, tunda enda sees rohkem õnnetunnet ja mõista õnne kontseptsiooni.

Iga päev saab e-maili, kus on teksti ja videona järgmine samm väljakutses ja päevaülesanne.

5 asja, mida saad õnnelikkuse väljakutsest:

  • oskuse olla õnnelik;
  • võluvõime ise otsustada, kuidas maailma vaatad;
  • julguse särada, nautida elu;
  • tasakaalu ja harmoonia, terviklikkuse tunde enda sees;
  • rohkelt häid ideid, harjutusi ja nippe, kuidas elada rõõmsalt, naeratades.

Rohkem infot leiab Fienta.ee!

Head Uudised GoodNews