1. Avaleht
  2. Hingele
  3. GOODNEWSI TOIMETUS KATSETAB I Mis on heliteraapia ja mida võib seansilt oodata?
GOODNEWSI TOIMETUS KATSETAB I Mis on heliteraapia ja mida võib seansilt oodata?

GOODNEWSI TOIMETUS KATSETAB I Mis on heliteraapia ja mida võib seansilt oodata?

GoodNewsi toimetus käis Tervendavate Helide keskuses proovimas heliteraapiat. Teraapia oli mõnus viis töönädala lõpetamiseks, lõõgastades ja lastes hetke maha võtta, aga andis ka võimsaid kujutluspilte, mis aitasid leida lahendusi asjadele, mis peas on keerelnud.

Denis Vinogradov. Foto: Maria Vie

Tervendavate Helide keskuse rajajad, gongimeistrid, multiinstumentalistid ja ürituste korraldajad Lilia Märtmaa ja Denis Vinogradov on tegelenud juba 12 aastat heliteraapiaga ja sõnavad, et iga heliteraapia kogemus on unikaalne – mõned inimesed, kes regulaarselt teraapias käivad, kogevad iga kord erinevaid asju.

Lilia Märtmaa. Foto: Maria Vie

Heliteraapia on tavaliselt meeldiv ja lõdvestav

“Üks efekt, mis tihti juhtub, on see, et inimene jääb magama,” tutvustab Lilia, aga lisab, et algusest lõpuni magatakse harva – tavaliselt jäädakse magama ja ärgatakse uuesti, et tekib une ja ärkveloleku vaheline seisund. Paljud inimesed näevad ka igasuguseid kujutlusi ja pilte, kus nad käinud on. Mõnel tekivad akustilised efektid, kuuldakse helisid, mida tegelikult ei ole – näiteks poistekoorid, viiulid. Võivad tekkida ka kehalised aistingud. On normaalne, kui keha kaob ära, muutub raskemaks või kergemaks, hakkab hõljuma – need on meie alateadvuse mängud.

Lilia selgitab, et teraapias võivad ette tulla puhastused, ent heliteraapia on tavaliselt meeldiv, lõdvestav ja mõnus. Vahel, kui helid läbivad keha ja lõdvestavad sisemisi pingeid, võivad tekkida efektid, et heli hakkab mingi kohaga resoneeruma. Sel juhul tasub seda aistingut vaadata ning aidata kaasa hingamisega, et see lahti lasta.

Kui gongid kõvasti ja intensiivselt mängivad, võib tekkida ka ärritus. Ent kõva gongimäng ei kesta kaua. “Kui tekib hirm, on seegi okei – sul on võimalik sellest lahti lasta, ole vaatleja- ja uurijarollis ja naudi seda,” soovitab Lilia.

Tugev side alateadvusega

Denis Vinogradov lisab, et see annab võimaluse kogeda sügavat seisundit, kus tekib hea ja tugev side alateadvusega, siis on hea võimalus läbi töötada enda sees mõni probleem.

“See on väga hea võimalus ennast ümber programmeerida. Selleks tehakse enne seanssi taotlus, sest see avab energia ja heli koos taotlusega annab meile soovide täitumist. Need võivad olla soovid, eesmärgid või lihtsalt afirmatsioonid, mis on praegu tähtsad,” räägib ta.

Head Uudised GoodNews