1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Cristiano Martins annab Eestis biodanza töötoa
Cristiano Martins annab Eestis biodanza töötoa

Cristiano Martins annab Eestis biodanza töötoa

11.-13. oktoobrini toimub Tallinnas Tao keskuses Cristiano Martinsi (Portugal) töötuba.

Neljaosalise biodanza töötubadesarja kõigi osade läbimine võimaldab liikuda järk-järgult sügavamatele tasanditele ja kogeda biodanza positiivset transformeerivat toimet. Osaleda võib kõigis neljas, ühes või ka ainult reede õhtul toimuvas sissejuhatavas töötoas. Eelnev tantsukogemus pole vajalik.

Esimese osa “Affectivity” kandvaks märksõnadeks on vastastikune kiindumus, hoolivus, hellus, südamlikkus. Kiindumine ja kiindumuse väljendamine on omane kõikidele imetajatele. Selleta ei ela täielikult. Parimal juhul lihtsalt eksisteeritakse. Inimesed on juba loodud selliselt, et tunded on eksistentsi kesksel kohal ja seetõttu on armastavate suhete kunsti arendamine olulisel kohal.

Selles töötoas õpitakse ja arendatakse:
* Empaatiavõimet
* Looma vastastikku hoidvaid ja südamlikke ühendusi teistega
* Tasakaalu andmise ja vastuvõtmise vahel
* Tunnetama ja seadma oma piire
* Ütlema “ei” toksilistele suhetele, tööle, tegevustele jne
* Avama oma tõelist olemust toetavas ja turvalises keskkonnas
* Tundma rõõmu koosolemisest ja koosloomisest.

BIODANZA

Biodanza tähendab “elutantsu”. See on enesearendamise süsteem, mis kätkeb muusikat, tantsu, vaba liikumist ja autentset eneseväljendust, et luua intensiivne teadvelolekukogemus elusolemisest siin ja praegu. Need kogemused on tuntud ka nime all vivencias. Need on portaalid, mis viivad esmaste emotsioonideni ja aitavad väljendada kõige loomulikumal moel algolemust, mis tuleb pinnale liikumisega. Biodanza alused pärinevad psühholoogilistest, filosoofilistest ja antropoloogilistest uurimustest tantsust ja traditsioonilistest rituaalidest, mis pühitsevad elu. Biodanza stimuleerib kogukonna sidemeid, äratab teadvust universaalsele üksolemise väele ja aitab selle praktiseerijatel taasavastada eneses peituvat rõõmu ja vitaalsusust, tähistades armastuses elu pühadust.

CRISTIANO

1979. aastal Saksamaal sündinud ja Portugalis kasvanud Cristiano on biodanza juhendaja ja selle süsteemi õpetaja. Üle 10 aasta juhendab ta erinevaid kursusi, töötube ja iganädalasi tunde Portugalis ja üle maailma. Ta on väga oodatud ja hinnatud juhendaja mitmetel festivalidel eri riikides, kus tema hoitud ruumis ja juhendamisel tekib ka suurtes gruppides ilus ühtne energia ja inimühendus.

Head Uudised GoodNews