1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Brandon Bays: keskendudes pingetele ja hädadele, hakkavadki need domineerima
Brandon Bays: keskendudes pingetele ja hädadele, hakkavadki need domineerima

Brandon Bays: keskendudes pingetele ja hädadele, hakkavadki need domineerima

Maailmas tunnustatud keha ja meele tervise eksperdi Brandon Baysi hingeotsingurännak sai alguse pärast seda, kui tal diagnoositi emakas korvpallisuurune kasvaja. Naine oli otsustanud terveneda loomulikul teel – ta ei võtnud rohtu ega läinud lõikusele, ent kuus ja pool nädalat hiljem leiti, et kasvaja on kadunud. Nüüd korraldab ta Rännaku seminare, kus juhatab osalejad sinna, kuhu ükski meditatsioon, positiivne meeleseisund ja tervislik elustiil ei ole neid veel viinud.

Brandon Bays. Foto: Rännak.ee

Brandon Bays tervendas end ise

Brandon Bays on rääkinud, kuidas ta püüdis alguses eitada seda, miks tema kõht on nii suureks kasvanud. “Mingi osa minust teadis, et minu sees on midagi tõsiselt halvasti ja et ma pean lõpuks astuma arstide ette ning saama teada, mis see on,” meenutab ta.

Ta ei tahtnud uskuda, et midagi võis olla halvasti, sest ta oli teinud alati kõik õigesti, olnud terviseteadlik ja vastutustundeline. Sõi elavat ja toitvat taimset toitu, jõi vaid puhast filtreeritud vett ja hüppas iga päev minitrampliinil ja tegelenud aastate jooksul enesearendamisega. “Ma olin kogu elu käinud seminaridel ja õpitubades, õppides keha ja vaimu tervendamise kohta kõike, mis võimalik. Näis, et kogu mu elu oli elamise tervise ja terveolemise põhimõtete järgi – päris kindlasti “käisin ma oma sõnade järgi”. Ja ometi oli mu kõht nüüd nii suur, justnagu oleksin rase, kuigi ma teadsin, et ei ole. Kuidas sai see nii olla, kui ma tegin kõike õigesti?” meenutab ta.

Foto: Shutterstock

Ta otsustas paraneda loomulikul teel – ta ei võtnud rohtu ega läinud lõikusele, ent kuus ja pool nädalat hiljem leiti, et kasvaja on kadunud. Nüüd korraldab ta Rännaku seminare, kus ta juhatab osalejad sinna, kuhu ükski meditatsioon, positiivne meeleseisund ja tervislik elustiil ei ole neid veel viinud.

Tänulikkus aitab keskenduda positiivsele

Brandon ütleb alati, et tänulikkus tõmbab ligi armulikkust. Tänulikkus toob endaga head mitmel erineval tasandil. Tema sõnul tänulikkus aitab meil oma eluhetki ning kogu elu vaadata läbi täiesti uue prisma. Kui märgime üles kõik need asjad, inimesed, kogemused, mille eest oleme oma elus väga tänulikud, aitab see meil keskenduda positiivsele, kõigele heale, millega meid elus õnnistatud on.

Liiga lihtne on lasta pingetel ja hädadel võimust võtta, sest kui me nendele keskendume, hakkavadki need domineerima. Tänulikkus ka kõige lihtsamate asjade eest oma elus – ka nende eest, mis on muutunud nii iseenesestmõistetavaks – mõjutab tegelikult otseselt teie tervist ja positiivsust.

Näiteks kõik need lihtsad asjad, nagu kodu, soojus, sõbrad, pere… Ja et me suudame ise riidesse panna, süüa, liikuda – paljud ei suuda seda või elavad puuduses. Nii et hinnake kõike, mis teil on.

Tänulikkus ka kõige lihtsamate asjade eest oma elus – ka nende eest, mis on muutunud nii iseenesestmõistetavaks – mõjutab tegelikult otseselt tervist ja positiivsust.

Foto: Shutterstock.com

Toome teieni inspireerivaid mõtteterasid Brandon Bays`i kolmest erinevast raamatust.

„Valgus tunneli lõpus“ – Kevin Billett, Brandon Bays

Tänulikkus aitab meil oma eluhetki ning kogu elu vaadata läbi täiesti uue prisma. Kui märgime üles kõik need asjad, inimesed, kogemused, mille eest oleme oma elus väga tänulikud, aitab see meil keskenduda positiivsele ja kõigele heale, millega meid elus õnnistatud on. Liiga lihtne on lasta pingetel ja hädadel võimust võtta, sest kui me nendele keskendume, hakkavadki need domineerima. Tänulikkus ka kõige lihtsamate asjade eest oma elus – ka nende eest, mis on muutunud nii iseenesestmõistetavaks – mõjutab tegelikult otseselt teie tervist ja positiivsust.

Tänulikkus aitab meil oma eluhetki ning kogu elu vaadata läbi täiesti uue prisma.

„Vabadus on“ – Brandon Bays

Kui te tõeliselt olete praegu siin, selles hetkes, ainsa mõttega kinnistada teadvelolekut sellele hetkele, saate teadlikuks vaikusest, mis on siin loomupärane … tohutust suurusest… avarusest. See on alati siin. Vabadus alati on. Ometi oleme suunanud oma teadveoleku igale poole mujale ja mitte siia. Kohalolekut saab kogeda ainult siis, kui kogu teadvelolek on kinnistatud sellele hetkele.

Kohalolekut saab kogeda ainult siis, kui kogu teadvelolek on kinnistatud sellele hetkele.

„Rännak“ – Brandon Bays

Vabadus on meie saatus. Ometi kardame seda sammu, mis kannab meid sellesse ülevusse, mis on meie tõeline loomus. Näib, et ei ole tähtis, kui noor või vana meist keegi on. Mingil moel tajume kõik, et meie sees on midagi suurt ja vaba. Meis on teadmine, et oleme suutelised ülevuseks ja salamisi igatseme kasutada oma tõelist potentsiaali ning lasta sellel täiel määral avalduda.

Vabadus on meie saatus.

  • 7.-9. oktoober toimub Rännaku intensiivseminar veebis Brandon Baysiga. 3 päevane nädalavahetus aitab avastada, miks ja kuidas emotsioonid tervist mõjutavad, arendada oskuseid, mis aitavad läbi elu lahendada esile kerkivate probleemide tegelikke põhjuseid ja mõista suurt tänutunnet kõige hea osas, mis sul elus juba täna on.
  • Rännaku koolitajaks on terapeut Irene Kaljuste. Irene on teadlikul enesearengu teel olnud viimased 16 aastat. Omandanud mitmeid erinevaid praktikaid, sealhulgas vabastav hingamine, teadlik toitumine ja kundalini jooga. Inimesi koolitanud ja nõustanud keha-meele heaolu vallas on ta viimased 12 aastat.
Head Uudised GoodNews