1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VIDEO! „VALI ENNAST!“ Riina Raudsik: inimesed, hakkame päriselt tegelema tervisega
VIDEO! „VALI ENNAST!“ Riina Raudsik: inimesed, hakkame päriselt tegelema tervisega

VIDEO! „VALI ENNAST!“ Riina Raudsik: inimesed, hakkame päriselt tegelema tervisega

Kaidi Karilaid korraldab Tallinnas 5. jaanuaril suurseminari „Vali ennast!“, mille üks esinejaid Riina Raudsik on 41 aastat töötanud arstina. Ta saab kohe 68-aastaseks ja võib öelda, et on täiesti terve inimene. Kuidas ta selle kõigeni on jõudnud?

1970. aastal astus ta Tartu ülikooli õppima biokeemiat. Tegi ka kursusetöö happealustasakaalust Eesti tippujujatel ja sellest ajast hakkas teda huvitama keha ainevahetus.

„Ma ei tea, kui paljud teist teavad, et elu aluseks ongi ainevahetus. Ainevahetuse käigus me lammutamegi bioloogiliselt aktiivseid aineid. Need on meie toiduainete toitaineteks: süsivesikud, rasvad, valgus. Nende molekulidest, mis on orgaaniliselt happelised, vesinikult energiat saades ehitame end uuesti ja uuesti üles, kõiki oma kudesid, kõiki oma rakke, mistõttu iga inimese sisse on järelikult programmeeritud see, et me oleme isetervenevad,“ ütleb dr Raudsik. „Kõik see, mida me füüsiliselt teeme või millised emotsioonid meid mõjutavad, keskkond, loodus meie ümber mõjutab meie ainevahetust.“

See on teema, miks teda on kutsutud suurüritusele „Vali ennast!“. Ta tahab, et tema sõnum, mis jõuaks sellele üritusele, oleks: inimesed, hakkame päriselt tegelema tervisega.

Head Uudised GoodNews