1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VIDEO! Kinodesse jõuab film, mis jälgib zen-budistlike munkade ja nunnade kogukonda
VIDEO! Kinodesse jõuab film, mis jälgib zen-budistlike munkade ja nunnade kogukonda

VIDEO! Kinodesse jõuab film, mis jälgib zen-budistlike munkade ja nunnade kogukonda

Dokumentaalfilm “Vaikusesse kõnd” jälgib zen-budistlike munkade ja nunnade kogukonda, kes on pühendanud oma elu täieliku ärksuseni jõudmisele – ja seda vietnamlasest õpetaja Thích Nhất Hạnhi käe all.

“Ärksameelsus aitab meil õppida oma elusid süvitsi elama. Nii me ei raiska enda elu,” ütleb filmis Thích Nhất Hạnh. “Minevikku enam ei ole ja tulevikku veel ei ole. On ainult käesolev hetk.”

Minevikku enam ei ole ja tulevikku veel ei ole. On ainult käesolev hetk.

Kolme aasta jooksul Prantsusmaal ja USA-s jäädvustatud meditatiivne linateos heidab pilgu vägagi eripärasesse maailma, kus kloostrielanikud oma tõelise mina ja eksistentsi sügava mõistmiseni jõuavad.

Kohati peaaegu et mängufilmiliku pildikvaliteediga ekraniseeringule loeb kaadritagust teksti Benedict Cumberbath. “Ma teadsin juba väiksest saati, et tõe leidmine pole sama, mis õnne leidmine. Sa ihkad näha tõde, aga kui oled seda kord näinud, ei saa enam kannatust vältida. Muul juhul pole sa üldse midagi näinud,” kõlavad Cumberbathi sugestiivse häälega vaatajani toodud mõtted.

Ma teadsin juba väiksest saati, et tõe leidmine pole sama, mis õnne leidmine.

Originaalpealkirja “Walk with me” kandev film kestab 94 minutit ja jõuab kinodesse alates 16. veebruarist.

Filmi on tootnud Suurbritannia firma Westend Films. Režissöörid: Max Pugh ja Marc J. Francis. Eestis levitab filmi Estinfilm.

Esimesed seansid toimuvad kinos Artis 16. veebruaril kell 17:30 ja 17. veebruaril kell 17:00. Piletid on müügil SIIN

Monika Kuzmina Peatoimetaja